Background image

De leiestreek

Terrassen aan de waterkant, levendige stadjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een leuk dagje uit of weekendje weg!
Van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent baant de Leie zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer een weg door een afwisselend landschap.

Toerisme Leiestreek werd opgericht in het jaar 2000 en promoot sindsdien de 28 Leiestreekgemeenten. Daarvoor werkt Toerisme Leiestreek ook nauw samen met Lys sans Frontières, de zusterorganisatie van de Franse Leiestreek. In dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband vormt de Leie van bron tot monding de rode draad.

 

Ontdek de Leiestreek

05-03-15
Toerisme Kortrijk pakt uit met een speciaal logiesarrangement 'Kortrijk verrast' dat vanaf 5 maart boekbaar is bij een aantal logies. In het arrangement zijn inbegrepen:
02-03-15
Als er één gewas is dat generaties lang mee vorm heeft gegeven aan de sociale en economische geschiedenis van Zuid- en Midden-West-Vlaanderen, dan is het vlas.
02-03-15
Op 5 april vindt de Ronde van Vlaanderen plaats, de jaarlijkse hoogmis van de koers. Voor het derde jaar op rij is een dorp uit de Leiestreek verkozen als 'Dorp van de Ronde'. In 2015 valt de eer te beurt aan Zwevegem, de thuis van 'De Zwarte Arend' Marcel Kint.
18-02-15
We zijn op zoek naar de betere cafés in de Oost-Vlaamse Leiestreek, om de sfeer, het bier of welke reden dan ook. Ken je zo'n cafés in de gemeenten Afsnee, Deinze, De Pinte, Drongen, Nazareth, Sint-Denijs-Westrem, Sint-Martens-Latem, Zulte of Zwijnaarde?

Bij de buren

De Leiestreek is een grensgeval, dat mag duidelijk zijn. In het zuiden lopen Vlaanderen en Frankrijk in elkaar over. Ter hoogte van Wervik en Menen vormt de Leie de grens met onze zuiderburen. Tussen Vlaanderen en Wallonië is er enerzijds de Schelde die de grens vormt en anderzijds een onzichtbare, door de mens getekende lijn die Moeskroen en Komen-Waasten van de Leiestreek scheidt. Wil je even gluren bij onze Franse en Waalse buren? Neem dan een kijkje op de site van onze partnerorganisaties:

Franse Leiestreek: Lys sans Frontières

Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik