Background image

De leiestreek

Terrassen aan de waterkant, levendige stadjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een leuk dagje uit of weekendje weg!
Van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent baant de Leie zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer een weg door een afwisselend landschap.

Toerisme Leiestreek werd opgericht in het jaar 2000 en promoot sindsdien de 28 Leiestreekgemeenten. Daarvoor werkt Toerisme Leiestreek ook nauw samen met Lys sans Frontières, de zusterorganisatie van de Franse Leiestreek. In dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband vormt de Leie van bron tot monding de rode draad.

 

Ontdek de Leiestreek

01-04-15
Toerisme Leiestreek pakt uit met enkele gloednieuwe brochures.
01-04-15
Op 28 maart 2015 opende het nieuwe jeugdhostel Groeninghe in Kortrijk. Het overnachtingsaanbod voor jonge rugzaktoeristen, grote gezinnen, sportklassen en internationale studenten, ook door de betaalbare prijs voor een comfortabele kamer, wordt meteen een stuk ruimer.
20-03-15
In de vroegere elektriciteitscentrale Transfo in Zwevegem opende op 20 maart een nieuwe duiktank.
16-03-15
Zondag 26 april gaat de 15e editie van Erfgoeddag door. Het thema dit jaar is Erf! en dat betekent dat ook erfstukken van de bezoekers zelf in de kijker gezet worden.

Bij de buren

De Leiestreek is een grensgeval, dat mag duidelijk zijn. In het zuiden lopen Vlaanderen en Frankrijk in elkaar over. Ter hoogte van Wervik en Menen vormt de Leie de grens met onze zuiderburen. Tussen Vlaanderen en Wallonië is er enerzijds de Schelde die de grens vormt en anderzijds een onzichtbare, door de mens getekende lijn die Moeskroen en Komen-Waasten van de Leiestreek scheidt. Wil je even gluren bij onze Franse en Waalse buren? Neem dan een kijkje op de site van onze partnerorganisaties:

Franse Leiestreek: Lys sans Frontières

Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik