Background image

De leiestreek

Terrassen aan de waterkant, levendige stadjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een leuk dagje uit of weekendje weg!
Van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent baant de Leie zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer een weg door een afwisselend landschap.

Toerisme Leiestreek werd opgericht in het jaar 2000 en promoot sindsdien de 28 Leiestreekgemeenten. Daarvoor werkt Toerisme Leiestreek ook nauw samen met Lys sans Frontières, de zusterorganisatie van de Franse Leiestreek. In dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband vormt de Leie van bron tot monding de rode draad.

Ontdek de Leiestreek

13-09-15
Toerisme Leiestreek, Aktivia, Krant van West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem en Wandelclub De Textieltrekkers organiseren op zondag 13 september het wandelevenement 'West-Vlaanderen Wandelt'.
01-09-15
Van 5 tot en met 13 september sluit de Kunstzomer Leiestreek af in Kuurne. Op de zomerse kunstbeurs 'Summer-Art 2015' in Kubox geven 18 kunstenaars het beste van zichzelf.
06-07-15
Toerisme Leiestreek organiseert samen met 35 restaurants een originele zomeractie met voordeeltarieven. Voor de nieuwe zomeractie zijn enkel authentieke adressen Michelin en Gault&Millau geselecteerd.
02-07-15
Het provinciebedrijf Westtoer is in de Leiestreek gestart met een begeleidingstraject rond kwalitatieve dienstverlening. De opleiding is bedoeld voor toeristische ondernemers in de regio.

Bij de buren

De Leiestreek is een grensgeval, dat mag duidelijk zijn. In het zuiden lopen Vlaanderen en Frankrijk in elkaar over. Ter hoogte van Wervik en Menen vormt de Leie de grens met onze zuiderburen. Tussen Vlaanderen en Wallonië is er enerzijds de Schelde die de grens vormt en anderzijds een onzichtbare, door de mens getekende lijn die Moeskroen en Komen-Waasten van de Leiestreek scheidt. Wil je even gluren bij onze Franse buren? Neem dan een kijkje op de site van Lys sans Frontières