Background image

De leiestreek

Terrassen aan de waterkant, levendige stadjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een leuk dagje uit of weekendje weg!
Van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent baant de Leie zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer een weg door een afwisselend landschap.

Toerisme Leiestreek werd opgericht in het jaar 2000 en promoot sindsdien de 28 Leiestreekgemeenten. Daarvoor werkt Toerisme Leiestreek ook nauw samen met Lys sans Frontières, de zusterorganisatie van de Franse Leiestreek. In dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband vormt de Leie van bron tot monding de rode draad.

 

Ontdek de Leiestreek

04-04-14
Leiestreek Greeters
Toerisme Leiestreek pakt vanaf 4 april 2014 uit met een eerste lichting ‘Greeters’. Dit zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek.
27-03-14
Toerisme Leiestreek stelde zopas enkele nieuwe brochures voor.
26-03-14
De Leiestreek telt heel wat top-fietsevenementen. Wij bundelen de belangrijkste toppers tussen april en september 2014 via het label 'Fietsfeesten Leiestreek'.
21-03-14
Het Lijsternest : Streuvelshuis & schrijversresidentie in Ingooigem opent na een grondige renovatie opnieuw de deuren vanaf eind april 2014. In het Lijsternest ontdek je het leven en werk van de schrijver Stijn Streuvels.

Bij de buren

De Leiestreek is een grensgeval, dat mag duidelijk zijn. In het zuiden lopen Vlaanderen en Frankrijk in elkaar over. Ter hoogte van Wervik en Menen vormt de Leie de grens met onze zuiderburen. Tussen Vlaanderen en Wallonië is er enerzijds de Schelde die de grens vormt en anderzijds een onzichtbare, door de mens getekende lijn die Moeskroen en Komen-Waasten van de Leiestreek scheidt. Wil je even gluren bij onze Franse en Waalse buren? Neem dan een kijkje op de site van onze partnerorganisaties:

Franse Leiestreek: Lys sans Frontières

Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik