Background image

De leiestreek

Terrassen aan de waterkant, levendige stadjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een leuk dagje uit of weekendje weg!
Van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent baant de Leie zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer een weg door een afwisselend landschap.

Toerisme Leiestreek werd opgericht in het jaar 2000 en promoot sindsdien de 28 Leiestreekgemeenten. Daarvoor werkt Toerisme Leiestreek ook nauw samen met Lys sans Frontières, de zusterorganisatie van de Franse Leiestreek. In dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband vormt de Leie van bron tot monding de rode draad.

 

Ontdek de Leiestreek

08-07-14
Vanaf 8 juli krijgt Kortrijk er een nieuw kampeerautoterrein bij. Het kampeerautoterrein Broeltorens Kortrijk is volledig uitgerust met 8 ruime plaatsen waar kampeerautotoeristen drinkwater en elektriciteit kunnen krijgen.
01-07-14
Van 1 juli tot 12 oktober kan je in drie grote kunstmusea in de Leiestreek de Biënnale van de Schilderkunst bezoeken.
25-06-14
In Waregem werd afgelopen weekend het nieuwe kampeerautoterrein Leiekamper geopend aan de Leie. Het kampeerautoterrein heeft een unieke ligging. Wanneer je de trap aan de brug opgaat, kom je terecht in het centrum van Sint-Eloois-Vijve.

Bij de buren

De Leiestreek is een grensgeval, dat mag duidelijk zijn. In het zuiden lopen Vlaanderen en Frankrijk in elkaar over. Ter hoogte van Wervik en Menen vormt de Leie de grens met onze zuiderburen. Tussen Vlaanderen en Wallonië is er enerzijds de Schelde die de grens vormt en anderzijds een onzichtbare, door de mens getekende lijn die Moeskroen en Komen-Waasten van de Leiestreek scheidt. Wil je even gluren bij onze Franse en Waalse buren? Neem dan een kijkje op de site van onze partnerorganisaties:

Franse Leiestreek: Lys sans Frontières

Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik