Background image

De leiestreek

Terrassen aan de waterkant, levendige stadjes en kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een leuk dagje uit of weekendje weg!
Van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent baant de Leie zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer een weg door een afwisselend landschap.

Toerisme Leiestreek werd opgericht in het jaar 2000 en promoot sindsdien de 28 Leiestreekgemeenten. Daarvoor werkt Toerisme Leiestreek ook nauw samen met Lys sans Frontières, de zusterorganisatie van de Franse Leiestreek. In dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband vormt de Leie van bron tot monding de rode draad.

 

Ontdek de Leiestreek

05-01-15
Vanaf 5 januari 2015 verhuist Toerisme Leiestreek naar een nieuwe locatie. Vanaf dan wordt ons postadres: Toerisme Leiestreek vzwStreekhuis Zuid-West-VlaanderenEngelse Wandeling 2 F4L8500 Kortrijk.
02-12-14
Het provinciebedrijf Westtoer is gestart met de aanleg van het nieuw wandelnetwerk 'Land van Streuvels'. In Gijzelbrechtegem werd de eerste bewegwijzeringspaal geplaatst. 'Land van Streuvels' is het tiende wandelnetwerk in West-Vlaanderen.
24-11-14
De Stad Roeselare pakt uit met een nieuw dagarrangement in het teken van WO I. Het groepsbezoek brengt een verhaal van soldaten, spionnen, prostitutie, lazaretten, maar ook van het dagelijkse leven tijdens deze barre tijden.
01-10-14
Achter het front van 14-18
Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog ontwikkelden Toerisme Leiestreek en projectvereniging BIE een mobiele applicatie en een magazine met verhalen, getuigenissen en beeldmateriaal over WO I aan de andere

Bij de buren

De Leiestreek is een grensgeval, dat mag duidelijk zijn. In het zuiden lopen Vlaanderen en Frankrijk in elkaar over. Ter hoogte van Wervik en Menen vormt de Leie de grens met onze zuiderburen. Tussen Vlaanderen en Wallonië is er enerzijds de Schelde die de grens vormt en anderzijds een onzichtbare, door de mens getekende lijn die Moeskroen en Komen-Waasten van de Leiestreek scheidt. Wil je even gluren bij onze Franse en Waalse buren? Neem dan een kijkje op de site van onze partnerorganisaties:

Franse Leiestreek: Lys sans Frontières

Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik