Roger Raveelmuseum

Biënnale van de Schilderkunst

Agenda
Kunst

Drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek die samen een tentoonstelling organiseren, dat is de Biënnale van de Schilderkunst. In 2016 sloegen het Roger Raveelmuseum, het Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) en het Museum van Deinze en de Leiestreek de handen in elkaar voor dit gezamenlijk tentoonstellingsproject waarmee moderne en hedendaagse schilderkunst werd samengebracht. De volgende editie staat gepland in 2018.

 

Gedichten naar aanleiding van de Biënnale

Naar aanleiding van de Biënnale van de Schilderkunst schreef de Oost-Vlaamse plattelandsdichter Paul Demets bovendien drie gedichten. We laten hem hieronder zelf aan het woord. Onderaan deze pagina kan je de gedichten nalezen.

"Voor de zomertentoonstelling Biënnale van de Schilderkunst heb ik als plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen in opdracht van de Provincie Oost-Vlaanderen een cyclus van drie gedichten geschreven, met als titel De thuisreis. De gedichten zullen aan de bezoekers van de Biënnale op postkaartformaat meegegeven worden. Ze verbeelden een innerlijke reis. Telkens heb ik een schilderij uit de vaste collectie van de drie musea als uitgangspunt genomen. Ook de herinnering aan intense gesprekken die ik met Roger Raveel –ik woon in dezelfde gemeente- en streekgenoot Raoul De Keyser gevoerd heb, resoneren erin. Ze hebben mijn denken over kunst mee bepaald."

Lees hier het gedicht Ijzerdraad:

Media Folder: 
PDFijzerdraad.pdf

Lees hier het gedicht Kano:

Media Folder: 
PDFkano.pdf

Lees hier het gedicht Surplace:

Media Folder: 
PDFsurplace.pdf