Wervik De Balokken

48 uur in de Leiestreek: 7 tips voor een weekendje weg

Doen
48 uur

Om al het moois in de Leiestreek te ontdekken is één dag niet genoeg. Hieronder vind je 7 leuke tips voor een weekendje weg. Deze kant-en-klare tips voor 48 uur in de Leiestreek komen zeker van pas als inspiratie voor een kort verblijf in onze regio. Of je nu houdt van fietsen, wandelen, varen, kunst, shoppen, avontuur, een romantisch weekendje met twee of een duik in het verleden: we hebben voor elk wat wils! Ben je specifiek op zoek naar een citytrip in Kortrijk of Roeselare? Neem dan ook eens een kijkje op www.48uur.be

Transfo Zwevegem

Actie en avontuur in de omgeving van Kortrijk

Trommel je familie, je oude studievrienden of je collega’s op voor een leuk weekendje weg. Plan voor hen wat verrassingen vol actie in Kortrijk, met daarbovenop nog een flinke schep avontuur in de Leiestreek. Wedden dat dit een jaarlijkse traditie wordt?

Lees onze tips:

Baliekouter Dentergem

Goed gezin-d tussen Waregem en Wevelgem

Hoppend over de Leie - van Waregem naar Deerlijk naar Wevelgem - leven gezinnen zich naar hartenlust uit. ‘Kinderen welkom’ straalt dit landelijke gebied uit. Heerlijk rustig is het er, vol verborgen kindvriendelijke plekjes waar gezinnen genieten van het goede leven.

Lees onze tips:

Media Folder: 
PDFgoed_gezind.pdf
Roeselare shopping

Shopping lovers worden verwend in Roeselare en Izegem

Als je op zoek bent naar wat moois voor je garderobe en interieur, moet je eens onderduiken in Roeselare. Deze gezellige provinciestad heeft alle grote merken in huis, maar je vindt er ook verrassende boetiekjes op onverwachte plekken. En het mooist van al? Alle bijzondere adresjes liggen op wandelafstand van elkaar. Je ontdekt ze in één dag en houdt dus nog één dag over voor pure verwennerij in Izegem.

Lees onze tips:

Kasteel Ooidonk

48 uur voor minnaars van kunst en cultuur tussen Gent en Deinze

Komt het door het speciale licht dat zich weerspiegelt in de Leie, door de treurwilgen die het water strelen, door de gastvrije bewoners? Niemand weet het precies, maar inspiratie borrelt als vanzelf op, daar waar de Leie zich slingert tussen Deinze en Gent. Een trekpleister voor kunstenaars en cultuurminnaars.

Lees onze tips:

Anzegem wandelen

Heerlijk genieten van de stilte tussen Leie en Schelde

Het stilste plekje van de Leiestreek? Dat vind je ongetwijfeld ergens in de bossen en akkers ten zuiden van Kortrijk. Dat mooie stukje groen, omarmd door Leie en Schelde, ligt er wat vergeten bij. En precies dát weten rustzoekers te waarderen.

Lees onze tips:

picknick aanlegsteiger Latem

Lekker romantisch met twee in de Oost-Vlaamse Leiestreek

Al velen hebben hun hart verloren langs de Leie, en nog vele harten zullen er smelten.  want tal van schilderachtige plekjes liggen er verscholen. Ze zien er telkens anders uit, maar altijd even romantisch. Ontdek ze met zijn tweeën van op het water en van op je fiets. En smelt een heerlijk weekendje weg.

Lees onze tips:

Jachthaven Wervik

Een duik in het verleden in de Grensleie

Daar waar de Leie een eindje kronkelt langs de Frans-Belgische grens, zit het vol verhalen over het verleden. Die vertellen over de Romeinen en hoe ze al snel doorhadden dat het leven hier goed is. En over smokkelaars, die spannende avonturen beleefden, hoppend over de grens. En over De Groote Oorlog ... Hier in de Grensleie lééft het verleden. Dat zie je, hoor je, voel je, beleef je.

Lees onze tips: