Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Lekker Roodbruin

Elders op deze website verneem je alles over de Vlaamse roodbruine bieren, die zo typisch zijn voor de streek. Het vloeibare goud smaakt niet alleen perfect in een glas, maar ook als het verwerkt is in gerechten. Je kan met de bieren zelf aan de slag gaan of gewoon lekker gaan tafelen bij één van de chefs uit de Leiestreek die werken met roodbruin bier. 

In het najaar van 2016 hebben acht beloftevolle chefs het project "Lekker Roodbruin: chef we dagen je uit!" succesvol afgerond. Gedurende 3 maanden dompelden we de chefs onder in de wereld van de Vlaams roodbruine bieren. Brouwerijbezoeken en workshops stonden op het programma. Twee coaches Sofie Gaytant en Pieter Demarest zorgden voor professioneel advies en ondersteuning.

Het eindresultaat was een kookwedstrijd waarbij elke chef zijn eigen gerecht met Vlaams roodbruin bier klaarmaakte. De fotoreportage van deze namiddag kan je onderaan de pagina bekijken. De nieuwe creaties kan je bij de voorstelling van elke chef of in de brochure Lekker Roodbruin nalezen. 

Het water in de mond gekregen? Vanaf eind november toveren ze hun gerecht op tafel in hun restaurant.