Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Brouwerij Verhaeghe

Brouwerij Verhaeghe uit Vichte, een deelgemeente van Anzegem, beheerst perfect de kunst van het brouwen van roodbruin bier. Het is een kleine familieonderneming uit het zuiden van West-Vlaanderen, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1885.

Tot op vandaag houdt de brouwerij vast aan haar toenmalige keuze voor een kleiner volume maar een hoge kwaliteit, en dat wordt door de bierliefhebber geapprecieerd. Niet enkel in België, maar ook buiten de landsgrenzen weet de consument steeds meer kwaliteitsbieren met een persoonlijke en duidelijk herkenbare smaak te waarderen.

De Vichtenaar en de Duchesse de Bourgogne verkregen eerder al de officiële erkenning als Vlaams streekproduct. Het basisbier wordt gebrouwen met donkergebrand gerstenmout, eigen putwater, maïsgriesmeel, tarwe, overjaarse hop en een eigen gistcultuur. Nadien rijpt het bier in de verschillende eikenhouten 'foeders' verspreid over de brouwerij.

Meer info: www.brouwerijverhaeghe.be