Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Lamsvlees met een moussaka sausje

Lamsvlees moussaka roodbruin bier

Ingrediënten:

  • Stukje lamsvlees naar keuze
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Room van roodbruin bier:

  • Verse room
  • Roodbruin bier
  • Peper
  • Zout

Voor de saus:

  • Lamsgehakt
  • Aubergine
  • Sjalot
  • Look
  • Verse tomaten
  • Tomatenpuree
  • Oregano
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

 

Bereiding:

Room van roodbruin bier:
De room zachtjes opkloppen, bij binding naar smaak roodbruin bier toevoegen plus peper en zout. Smeuïg laten worden, niet te hard opkloppen.

Voor de saus:
Hak de groenten fijn. Stoof de gehakte sjalot in olijfolie en voeg het lamsgehakt toe en laat bruinen. Voeg de stukjes aubergine en de geplette look toe, goed laten stoven. Voeg de tomaten, oregano toe en kruid met peper en zout bij. Eenmaal bijna gaar, bind met wat de tomatenpuree.

Bak het lamsvlees rosé, laat even rusten en snijd nadien in fijne plakjes.

Schik het vlees op de moussaka saus en werk af met de room van roodbruin bier.

Copyright: www.streekproduct.be