Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Rabarber met aardbeien en Cuvée des Jacobins

Rabarber aardbeien Cuvee des Jacobins

Ingrediënten:

  •     4 stengels rabarber
  •     100 gr water
  •     100 gram suiker
  •     1 el rozenbottel
  •     150 gr aardbeien
  •     100 gram plattekaas
  •     5 cl likeur van ijzerkruid
  •     25 gr bloemsuiker
  •     zeste van 1/2 limoen

Granité

  •     15 cl Cuvee des Jacobins
  •     20 gr suiker
  •     5 cl water

Gelei

  •     15 cl Cuvée des Jacobins
  •     20 gr suiker
  •     5 cl water
  •     1,5 gr agaragar

 

Bereiding:

  •     Snij de rabarber in stukken van 5 cm
  •     Leg in een diepe ovenschaal naast elkaar
  •     Kook water en suiker op en voeg rozenbottel toe.
  •     Giet deze mengeling over de rabarber.
  •     Gaar 8 minuten in een oven op 150° en laat afkoelen

Granité

    Meng de ingrediënten, plaats in de vriezer, roer geregeld los

Gelei

  •     Meng bier, water en suiker
  •     Laat opkoken en voeg de agaragar toe.
  •     Laat afkoelen en mix glad tot een mooie gelei
  •     Meng plattekaas, bloemsuiker, likeur en limoenzeste
  •     Was de aardbeien en versnij
  •     Dresseer zoals op de foto

Dien op met een heerlijke Cuvée des Jacobins

Bron: www.omervanderghinste.be en Het Vliegend Tapijt