Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Sorbet van roodbruin bier met grijze garnaal

Sorbet Rodenbach Grand Cru

Ingrediënten voor 8 hapjes:

1dl water
60g griessuiker
sap van 1/2 citroen
25cl Rodenbach Grand Cru
6 Coeur de Boeuf tomaten
bieslook
basilicum
2 el olijfolie
sap van 1/2 limoen
peper en zout
250g grijze garnalen

Bereiding

Breng het water samen met de suiker aan de kook.
Voeg het bier en citroensap toe en laat afkoelen. Doe dit mengsel in de ijsmachine en draai een sorbet. Bewaar in de vriezer.
Snipper de bieslook en een deel van de basilicumblaadjes fijn. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd ze in kleine blokjes. Voeg de bieslook- en basilicumsnippers bij de tomaatblokjes, roer er de olijfolie en het limoensap onder en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten marineren.

Pel de garnalen. Doe wat van het tomatenmengsel op een bord en leg er een quenelle van de Rodenbach sorbet op. Bestrooi met de grijze garnalen en werk af met wat basilicumblaadjes, bieslook en peper.

© www.streekproduct.be