Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Spiesjes met champignons, sojasaus en roodbruin bier

spiesjes champignons roodbruin bier

Ingrediënten:

  • 200 gram Parijse champignons of kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook, uit de knijper
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 mespunt geraspte verse gember
  • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 8 eetlepels roodbruin bier
  • 8 eetlepels preiringetjes, kort gekookt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereiding:

  • De harde onderkant van de champignons afsnijden en halveren.
  • Een marinade maken van knoflook uit de knijper, sojasaus, geraspte verse gember, olie en roodbruin bier.
  • Goed roeren met de staafmixer en de gehalveerde champignons 1 tot 2 uur marineren.
  • De champignons af en toe omscheppen.
  • Aan spiesjes rijgen, deppen en op een grillpan zo kort mogelijk om en om grillen.
  • Na het grillen lichtjes met een penseel met het restant van de marinade bestrijken. Met kort gekookte preiringetjes garneren.
  • Een goed gekoeld glas roodbruin bier erbij serveren.

Copyright: www.biercuisine.be