Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Vlaams roodbruin bier met paté

roodbruin bier boerenpaté

Ingrediënten:

  • 160 g Boerenpaté
  • 80 g champignons
  • 1 sjalot
  • hoeveboter
  • peper van de molen
  • zout
  • 15 g pijnboompitten
  • enkele takjes bieslook
  • 2 sneden boerenbrood

 

Bereiding:

Snijd de paté in 12 hapklare blokjes. Snijd de champignons in kleine partjes. Snijd de sjalot zeer fijn. Bruin de boter, bruin de champignons en voeg de sjalot toe. Laat nog even stoven en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitten. Rooster het brood en snijd in driehoekjes. Snijd de bieslook fijn. Schik alles mooi op een bordje en dien op met een Vlaams roodbruin bier.

bron: www.streekproduct.be - recept door Jo Van Caenegem