5 groene wandelroutes

De wandelnetwerken 'Land van Mortagne', 'Land van Streuvels' en 'Poelberg-Meikensbossen' zijn ondertussen goed gekend. Maar voor wie een vooruitgestippeld traject verkiest, zijn er ook nog de lusvormige wandelroutes. We plaatsen er hieronder vijf in de schijnwerpers omwille van hun mooie landelijke ligging.

Ooidonk wandelroute

De Ooidonk wandelroute in Deinze is een vaste waarde in de top 5 van meest verkochte en gedownloade wandelroutes in Oost-Vlaanderen. Dat hoeft niet te verbazen want de route van 7,5 km staat bol van het moois met onderweg ook troeven zoals Maaigemdijk (verkozen als mooiste plekje van Deinze) en Vosselare Put.

Meer info over de Ooidonk wandelroute

Pompeschitters wandelroute

De Pompeschitters wandelroute start bij het gemeentelijk domein ‘t Torreke in Dadizele (Moorslede), die naast de prachtige basiliek ligt. De naam verwijst naar de spotnaam die inwoners van Dadizele kregen toebedeeld. Het traject brengt je langs glooiende akkers, groene velden, authentieke kapelletjes, talloze boerenslagen en oude hoeves. Vergeet niet om na de tocht van bijna 9 km nog iets te drinken in een van de cafés of restaurants op de Plaats...

Meer info over de Pompeschitters wandelroute

Oosthove wandelroute

De 13 km lange Oosthove wandelroute vertrekt aan de kerk van Rollegem-Kapelle, een deelgemeente van Ledegem. Via landelijke wegen kom je aan 'Oosthove', de oudste hoeve van de gemeente. Maar ook een kleine militaire begraafplaats en de oude spoorwegbedding 'Kezelbergroute' liggen op je pad.

Meer info over de Oosthove wandelroute

Afsnee-Keuze wandelroute

De Afsnee-Keuze wandelroute bestaat uit 2 lussen in Afsnee, een deelgemeente in de groene rand van Gent. Beide lussen kunnen afzonderlijk afgestapt worden (ongeveer 5,5 en 3 km) of gecombineerd worden tot een grote lus. In Afsnee wandel je door open landbouwgebied, aan de andere kant van de Leie kan je vooral genieten van de nog aanwezige natuur in de lager gelegen drassige Keuzemeersen. Voorzie dus waterdichte wandelschoenen. Voor natuurliefhebbers is die tweede lus zeker een aanrader!

Meer info over de Afsnee-Keuze wandelroute

Oude Leie wandelroute

Deze wandelroute van bijna 11 km start op het dorpsplein van Bavikhove (Harelbeke) en maakt zijn naam volledig waar. Terwijl je langs oude Leiearmen wandelt, herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek. Ook Ooigem en een stukje langs de Leie in Waregem zullen het hart van de echte wandelaar verwarmen.

Meer info over de Oude Leie wandelroute

Heb je zin in nog meer wandeltips?

Bekijk hier alLE wandelroutes

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF