5x Het Lekkere Westen

De vijfde editie van de culinaire actie 'Het Lekkere Westen' heeft opnieuw heel wat lekkers te bieden. Maar liefst 132 chefs staan klaar om je te vergasten op het beste uit de West-Vlaamse keuken, waarvan 22 chefs uit de Leiestreek! Stuk voor stuk werken ze steevast met streekproducten.

Hieronder laten we je kennismaken met 5 van de nieuwe chefs. Wil je ook de andere chefs leren kennen? Op de website www.hetlekkerewesten.be vind je alle 132 chefs en hun favoriete adressen,... goed voor een 132-gangen-menu voor lekkerbekken. Je kan er ook het nieuwe magazine lezen met tal van leuke tips voor een uitstap in de streek én deelnemen aan een wedstrijd om een etentje te winnen!

Dimitri Vinois Bierkasteel Izegem

Het Bierkasteel (Izegem): chef Dimitri Vinois

Het Bierkasteel is het moderne bezoekerscentrum van Brouwerij Van Honsebrouck in Izegem. Naast de brouwerij vind je hier ook een brasserie. Uiteraard staan de bieren van brouwerij Van Honsebrouck er centraal, zowel in de gerechten zelf of als begeleidende drank bij de gerechten.

Tip van Dimitri Vinois:

Varkenswangetjes met Kasteel Rouge, roomijs op basis van St Louis Premium Framboise en confituur van en met onze bieren geven zin in meer. Gelukkig kun je in onze bierboetiek onze speciaalbieren, bierpralines en geschenkmanden inslaan.

Meer info over het Bierkasteel...

Rebelle (Kortrijk): chef Martijn Defauw

Onze regio krijgt er een nieuwe topbistro met een gastronomisch tintje bij. Het jonge kooktalent Martijn Defauw opent in oktober 2017 'Rebelle' in Marke, een deelgemeente van Kortrijk. Martijn Defauw leerde het vak in de sterrenzaken de Herborist in Sint-Andries en Table d'Amis in Kortrijk. Daarna was hij drie jaar chef-kok in het restaurant van viersterrenhotel Damier in Kortrijk.

Tip van Martijn Defauw:

Na de shifts verzamelen heel wat chefs in De Gouden Aap op de Vlasmarkt in Kortrijk. De eigenaar Shaun is een gedreven ondernemer die bruist van knappe ideeën.

Meer info over Rebelle...

Bekijk onze tips voor een weekendje weg in Kortrijk...

Pieter kookt restaurant Roeselare

Pieter Kookt (Roeselare): Chef Pieter Lauwers

Bij Pieter Kookt in Roeselare vind je geen à la carte menu, wel vijf gangen ambachtelijke en pure gerechten. Met plukverse aardbeien, streekasperges en biertjes van lokale brouwers.

Tip van Pieter Lauwers:

Maak een ommetje in het groen van het Provinciedomein Sterrebos met het prachtige Kasteel van Rumbeke, drink daarna een biertje onder de mooie plataan terwijl de kinderen het speelplein onveilig maken.

Meer info over Pieter Kookt...

Bekijk onze tips voor een weekendje weg in Roeselare...

 

Improviste Het Lekkere Westen

Improviste (Waregem): chef David Selen

David Selen heeft nog maar net de gastronomie ingeruild voor bistronomie, een bistrokeuken met een gastronomisch tintje. Zijn nieuwe restaurant Improviste kreeg een plaatsje op de bovenste etage van het tribunegebouw van de hippodroom in Waregem. Een bijkomende culinaire troef voor paardenstad Waregem!

Tip van David Selen:

's Namiddags openen we onze Tea Lounge waar we naast koffie, cocktails, zoete taartjes en macarons ook een selectie van de fijnste thees voorstellen.

Meer info over Improviste...

David Grosdent L Envie restaurant Sint Denijs Zwevegem

Restaurant L'Envie (Zwevegem): chef David Grosdent

Lokale seizoensproducten inspireren de menu's van chef David Grosdent van restaurant L'Envie in Sint-Denijs (Zwevegem). David werkte al bij sterrenchefs zoals Yves Mattagne van Sea Grill in Brussel en bij Wout Bru in Eygalières in de Provence. Dat wordt beloond met een score van 14/20 in de Gault&Millau gids.

Tip van David Grosdent:

Sint-Denijs en omstreken is een waar wandelparadijs. Trek er eens op uit en verdwaal langs de charmante boerenwegels van het wandelnetwerk Land van Mortagne.

Meer info over L'Envie...