Expo's Thomas Lerooy en Maki Na Kamura

Tentoonstelling
Deurle

Het Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) heeft reeds een lange traditie met de kunstenaar Thomas Lerooy (°1981, België). Samen met de kunstenaar produceerde MDD in 2006 een van zijn eerste bronzen sculptuurprojecten. Sindsdien heeft Thomas Lerooy een groot traject afgelegd met tentoonstellingen in heel Europa. Het MDD werkt al meerdere jaren samen met de kunstenaar om een nieuw groot museumproject te realiseren. Het werk van Lerooy verhoudt zich heel sterk tegenover de klassieke beeldhouwkunst, onder meer door een doorgedreven technische perfectie en monumentale présence, terwijl hij tegelijk verwijst naar verval en regeneratie.
Het werk van Maki Na Kamura is duidelijk van de 21ste eeuw, maar de manier waarop ze horizons gebruikt kan verwijzen naar een vijf eeuwen oude schilderkunsttraditie. Ze stelt dat ‘de horizon uitgevonden werd door schilders’, aangezien de horizon in de natuur niet bestaat als een fysieke lijn of zone. Terwijl veel realistische landschappen vaak een statische indruk geven door het gebruik van horizontale lijnen, vermenigvuldigt en onderbreekt Maki de horizon. Hoewel ze verschillende technieken en voorstellingsvormen hanteert die een klassieke picturale ruimte suggereren, zijn deze landschappen niet helder geformuleerd : Maki Na Kamura gaat vrij om met abstractie en figuratie en creëert een spanning tussen deze twee concepten waarmee ze schilderkunst naar een nieuwe en bijzondere dimensie leidt.

Thema: 
Kunst & cultuur

Contact

Adres: 
Museum Dhondt-Dhaenens
Museumlaan 14
9831 Deurle
Telefoon/Fax:
+32 93 30 17 30

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 15/10/2017 om 10:00 tot 04/03/2018 om 17:00
    Aan agenda toevoegen 15/10/2017 10:00 04/03/2018 17:00 Europe/Brussels Expo's Thomas Lerooy en Maki Na Kamura

    Het Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) heeft reeds een lange traditie met de kunstenaar Thomas Lerooy (°1981, België). Samen met de kunstenaar produceerde MDD in 2006 een van zijn eerste bronzen sculptuurprojecten. Sindsdien heeft Thomas Lerooy een groot traject afgelegd met tentoonstellingen in heel Europa. Het MDD werkt al meerdere jaren samen met de kunstenaar om een nieuw groot museumproject te realiseren.

    Museumlaan 14, 9831 Deurle DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog