Schöne Sentimenten

Tentoonstelling
Deurle

Met Schöne Sentimenten zet het museum Dhondt-Dhaenens deze zomer het potentieel van haar collectie in de kijker. In de tentoonstelling gaan de kernwerken uit de vaste collectie Dhondt-Dhaenens in dialoog met werken uit private collecties die het MDD vandaag in haar beheer heeft en/of tot recent in haar beheer had. Iconische werken uit de eigen collectie van onder meer Albert Servaes, Rik Wouters, Henri Evenepoel en James Ensor, dienen als vertrekpunt voor een imaginaire collectiepresentatie die reële kunstwerken met reproducties van internationale topwerken combineert. De collectie Dhondt-Dhaenens vormt samen met de collecties Matthys-Colle en Cooreman de ruggengraat van de tentoonstelling. De drie maatschappelijk-geëngageerde verzamelingen hebben elk een belangrijke rol gespeeld in het acceptatieproces van moderne en hedendaagse kunst in Vlaanderen. Samen overspannen ze de ruime 20e eeuw en geven als geheel een niet-exhaustief, maar een bijzonder radicaal inzicht in stijlen, genres en stromingen in de kunstproductie van de afgelopen eeuw. Van het Vlaamse modernisme uit de eigen collectie, over de naoorlogse Belgische en Amerikaanse kunst uit de Matthys-Colle collectie en de recente globale kunstproductie uit de Cooreman collectie.

Thema: 
Kunst & cultuur

Contact

Adres: 
MDD - Museum Dhondt-Dhaenens
Museumlaan 14
9831 Deurle
Telefoon/Fax:
+32 93 30 17 30

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 30/06/2019 om 10:00 tot 29/09/2019 om 17:00
    Aan agenda toevoegen 30/06/2019 10:00 29/09/2019 17:00 Europe/Brussels Schöne Sentimenten

    Met Schöne Sentimenten zet het museum Dhondt-Dhaenens deze zomer het potentieel van haar collectie in de kijker. In de tentoonstelling gaan de kernwerken uit de vaste collectie Dhondt-Dhaenens in dialoog met werken uit private collecties die het MDD vandaag in haar beheer heeft en/of tot recent in haar beheer had. Iconische werken uit de eigen collectie van onder meer Albert Servaes, Rik Wouters, Henri Evenepoel en James Ensor, dienen als vertrekpunt voor een imaginaire collectiepresentatie die reële kunstwerken met reproducties van internationale topwerken combineert.

    Museumlaan 14, 9831 Deurle DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
7,00
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: 7,00 €; senioren (vanaf 60 jaar), -26, lerarenkaart, gidskaart, personen met een handicap, groepen vanaf 10 personen: 5,00 €; jongeren tot 18 jaar, ICOM, begeleider personen met een handicap, museumPASSmusées, Open Monumenten-bon, ClubDD/, JongDD/, Patroons: 0,00 €

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog