Doen

Anzegem

Anzegem

Op een lyrische manier beschreef Stijn Streuvels in zijn werk het landschap van Anzegem in het begin van de 20ste eeuw. Ook vandaag nog laten tal van wandelaars en fietsers zich inspireren door deze prachtige omgeving in het zuidoosten van West-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Land van Streuvels biedt 119 km wandelplezier. Na de inspanning volgt traditioneel nog een biertje van de lokale brouwerij Verhaeghe om te bekomen.

CONTACTEER TOERISME Anzegem...

Domein Beukenhof Vichte Anzegem
Sint-Arnolduspark Tiegem Anzegem

Picknicken in het Sint-Arnolduspark

Het Sint-Arnolduspark werd eind 19de eeuw aangelegd, nadat er zich een paar miraculeuze genezingen zouden hebben voorgedaan. Vandaag wordt het park nog altijd bezocht door bedevaarders, maar ook wandelaars en natuurliefhebbers komen er zeker aan hun trekken. Er is een speeltuin voor de kinderen, die ook het domein al spelend kunnen ontdekken met de gezinszoektocht 'Op stap met Blob rond de Tiegemberg'. Liefhebbers van streekproducten kunnen ook gebruik maken van een speciale picknickkast, waarbij je kan kiezen tussen verschillende formules. Het is noodzakelijk om op voorhand je picknick te reserveren.

Meer info over een picknick in het sint-Arnolduspark...

MEER INFO OVER DE BLOB GEZINSZOEKTOCHT...

Wandelnetwerk Land van Streuvels

Het wandelnetwerk Land van Streuvels laat je kennismaken met het glooiende landschap zoals Stijn Streuvels het in zijn romans omschreef. Tegelpaden en rustige veldwegen verbinden de dorpen in de groene omgeving van Tiegemberg en brengen je langs bosrelicten, beekvalleien en historische bezienswaardigheden. Meer dan 119 km wandelpaden wachten om ontdekt te worden.

Meer info over het wandelnetwerk land van streuvels...

Land van Streuvels Anzegem wandelnetwerk wandelen
brouwerij verhaeghe duchesse bourgogne anzegem vichte

Brouwerij Verhaeghe

Brouwerij Verhaeghe maakt enkele uitstekende bieren zoals het roodbruin pareltje de Duchesse de Bourgogne, de Barbe d'Or, de Vichtenaer, de Echte Kriek,... Zowel groepsbezoeken als de brouwerij individueel bezoeken (op vrijdag) is mogelijk.

Meer info over brouwerij verhaeghe...

Het Lijsternest

Het Lijsternest

‘Het Lijsternest’ is de naam van het huis van schrijver Stijn Streuvels (1871-1969). Jong en oud ontdekt er alles over deze beroemde schrijver dankzij de rondleiding op tablet. Het Streuvelshuis is open van april tot eind september. In de wintermaanden resideren er schrijvers die zich laten inspireren door hetzelfde glooiende landschap als Streuvels.

Meer info over het Lijsternest...

Moreelsgoed restaurant Tiegem Anzegem

'tMag!

In het centrum van Tiegem bevindt zich in een voormalig koetshuis de schitterende zaak 'tMag! De naam verklapt meteen de belangrijkste regel: er zijn geen regels. Afhankelijk van het aanbod bij de leveranciers verandert het menu. Ja, soms ook in het midden van de week. Of op jouw verzoek. Allergieën, veganist of andere voorkeuren? Bij ‘tMag! geniet iedereen van gastronomie. Het restaurant is opgenomen in de Gault&Millau gids.

Meer info over 'tMag

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF