Bierwandeling Kortrijk

Kortrijk
Kortrijk bierwandeling beerwalk

Toerisme Kortrijk, Brouwerij Omer Vander Ghinste en Beerwalk slaan de handen in elkaar voor een bierwandeling met gids door het historische centrum van Kortrijk, een ontdekkingstocht van vergeten verhalen en bouwwerken.

Onderweg leer je meer over de volkse onrust die heeft geleid tot de Guldensporenslag (met name de gevangenzetting van de meesters van de brouwersgilde), de stedelijke inkomsten (tot 60%) van accijnzen op bier en zijn grondstoffen die geleid hebben tot de bloei van Cortryck of het bewijs dat Kortrijk destijds de meeste cafés per inwoner ter wereld had – tot één op 9 huishoudens.

Drie uur lang neemt een gids/zytholoog de deelnemers mee op een tocht die gaat over de geschiedenis van het streekbier, het door UNESCO recent erkend cultureel erfgoed. Onderweg stopt de wandeling om vijf bieren te leren proeven en bespreken. Kortrijk BeerWalk is specifiek uitgewerkt rond het rijke gamma van Brouwerij Omer Vander Ghinste en zijn smaakgeheimen en verhalen. Kortom, de BeerWalk is de perfecte combinatie van leren over het verleden en genieten van het heden!

Boeken kan via www.beerwalk.be

Thema: 
Bier
In de stad
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
1
Prijs: 
39

Contact

Beerwalk

Beerwalk
Hemelshoek 235
2590 Berlaar
Lees meer
Toon grote kaart

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF