Klavertje drie in de Grensleie

Menen
Foto arrangementen Klavertje drie in de Leiestreek

Een unieke dagtrip in drie gemeenten in het uiterste zuiden van de West-Vlaamse Leiestreek. In het gevarieerde programma maak je kennis met de geschiedenis van de tabaksnijverheid, kan je een boeiende vestingwandeling of een bustocht ‘aan en over de Schreve’ maken en breng je een bezoek aan een heuse basiliek.
Programma:
09u30: Je start in Wervik, het centrum van de Belgische tabak. Afspraak in de retroherberg van het Tabaksmuseum. Je wordt er verwelkomd door een Wervikse gids en krijgt een kopje koffie met een tabakstaartje aangeboden.
10u00: Daarna breng je een geleid bezoek aan het Tabaksmuseum (gesloten op maandag). De charmante wereld van het snuiven, het roken en het kauwen, openbaart zich aan de hand van de meest bizarre rookattributen en dito benodigdheden.
11u30: Vertrek met eigen bus, zonder gids, richting Menen.
12u00: Aankomst in een gezellig restaurant in Menen voor het middagmaal.
14u00: Onder leiding van een Meense gids kan je ofwel een bustocht ofwel een vestingwandeling maken.
Optie 1: Vestingwandeling
Met de gids maak je kennis met de rijke geschiedenis van de oude grensstad, terwijl je wandelt op en langs de vestingen. Tijdens de wandeling bezoek je ook de unieke kazematten.
Optie 2: Bustocht ‘aan en over de Schreve’
Een verrassende bustocht langs en over de Belgisch-Franse grens. Je rijdt door de wijk De Barakken, de Noord-Franse zusterstad Halluin en de deelgemeenten Rekkem en Lauwe. Via Wevelgem en de Duitse Militaire Begraafplaats “Menenwald”, bereik je opnieuw het centrum van Menen.
16u00: Vertrek met eigen bus, zonder gids, richting Dadizele.
16u15: Bij aankomst in Dadizele word je in de brasserie “De Pompeschitter” verwelkomd en kan je rustig genieten van een Pompeschittersbier. (Dinsdag gesloten).
16u45: Je brengt een geleid bezoek aan de kunstschatten van de basiliek waar je ook de crypte met het praalgraaf van Ridder Jan van Dadizele, Baljuw van Vlaanderen, kunt bezoeken. Vanuit de basiliek loop je doorheen het Rosarium of het Rozenkranspark. Daarna kom je in het gemeentelijk domein ’t Torreke, waar de beroemde Pompeschitter in vol ornaat zijn ‘ding’ zit te doen.
18u15: Je vertrekt huiswaarts of neemt nog een licht avondmaal in een plaatselijke brasserie.

Thema: 
Erfgoed
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 20 - Max.50
Prijs: 
Prijs op aanvraag

Contact

Toerisme Menen

Toerisme Menen
Grote Markt 1
8930 Menen
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF