Kortrijk ontdekken

Kortrijk
Begijnhof Kortrijk bezoeken

Kortrijk is vele dingen. Groeningestad, hart van de Leiestreek, elegant shopparadijs, gevarieerde cultuurleverancier, zuiderse terrasjesstek, vlascentrum met wereldfaam, stad van innovatie, creatie en design,… en nog zoveel meer. Kortom, hoog tijd dat je Kortrijk zelf beleeft en kennismaakt met al haar facetten!

10u: Aankomst in Kortrijk
Wij zorgen voor een kopje koffie in het café van Kortrijk 1302.

10.30u: Stadswandeling
Een stadswandeling laat je kennis maken met de belangrijkste monumenten uit de Kortrijkse geschiedenis. Je bezoekt de historische zalen van het Stadhuis met zijn prachtige schouwen en muurschilderijen. Op de Grote Markt houd je even halt aan het Belfort, waar Manten en Kalle de uren slaan. Verrassend is het bezoek aan de middeleeuwse en goed bewaarde kelder gelegen bij de Grote Markt. Even verder kom je aan de Sint-Maartenskerk. De kerk dateert uit de 12de eeuw, maar werd door de eeuwen heen her- en verbouwd. Binnen harmonieren eeuwenoude kunstwerken er perfect met actuele vormgeving. Een bezoekje aan het Begijnhof bewaren we voor de namiddag en je wandelt verder naar de nabijgelegen 13de-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar rijk interieur en de fascinerende Gravenkapel. Bij de majestueuze Broeltorens eindigt je bezoek.
€ 75 voor de gids (maximum 25 personen per gids)

12.30u: Middagmaal
Je kan kiezen uit tien menu’s. Meer info bij Toerisme Kortrijk.

14u: Bezoek aan het Begijnhof: kijkwoning en het belevingscentrum
Het unieke Sint-Elisabethbegijnhof uit 1238 is een oase van stilte en rust. De site telt een veertigtal barokke huisjes en staat op de lijst van het Werelderfgoed van de Unesco . Vlak na de inkompoort werd een typische kijkwoning ingericht die illustreert hoe de begijntjes leefden rond het einde van de 19e eeuw. Dit vrome leven werd in de loop van de eeuwen een clichebeeld dat genuanceerd wordt in de Sint-Annazaal. De benedenverdieping van die zaal is omgebouwd tot belevingscentrum waar een ander aspect van het begijnenleven getoond wordt. Het klassieke beeld van de vrome begijntjes wordt vervangen door dat van een autonome gemeenschap van sterke, onafhankelijke vrouwen, die balanceerden op de rand van het wereldlijke en het goddelijke. Een mix van authentiek erfgoed en moderne mediatechnieken geeft een volledig nieuwe interpretatie aan het begrip ‘begijnhof’. We bezoeken het begijnhof en het gloednieuwe belevingscentrum met een audiogids (maximum 25 audiogidsen).
Kostprijs: € 2 p.p. voor de audiogids

15.30u: Lekker flaneren
In Kortrijk wordt shoppen tot kunst verheven. De sierlijke winkel- en wandelstraten slingeren tot aan de Grote Markt en bieden plaats aan zowel exclusieve luxeboetieks als budgetvriendelijke mode. Pal in het centrum vind je het winkelcentrum ‘K in Kortrijk’. Deze imposante architectuurparel biedt plaats aan maar liefst 80 winkels! De mix van gezellige terrasjes, fijne bistro’s en fijne winkels maken er een kuierparadijs van, waar je zeker nog voor terugkomt.

Thema: 
In de stad
Periode: 
Niet op maandag
Aantal personen: 
Groepen vanaf 15 personen
Prijs: 
Prijs op aanvraag

Contact

Toeristisch onthaal Kortrijk

Toeristisch onthaal Kortrijk
Begijnhofpark
8500 Kortrijk
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF