Wevelgem, bezoekje waard

Wevelgem
Foto arrangementen Wevelgem, bezoekje waard

Wevelgem biedt tal van mogelijkheden voor een daguitstap. Je kan kiezen tussen 8 verschillende opties:

Optie 1: Geleide wandeling provinciedomein Bergelen
Je verkent het provinciedomein Bergelen samen met een natuurgids. Het domein is gelegen aan de rand van de Heulebeekvallei met vele kleine landschapselementen. Er is een observatiehut en een vleermuizenkelder.

Optie 2: Geleide wandeling door het centrum van Wevelgem
De gids neemt je mee op sleeptocht in Wevelgem. Je bezoekt ondermeer de overblijfselen van de vroegere Guldenbergabdij, kasteel Vanackere, de prieeltjes en de gemeentelijke hovingen, het vroegere Joegoeslavische paviljoen van Expo '58 (nu het Sint- Pauluscollege).

Optie 3: Fas-expo
Bezoek Fas-Expo, controletoren en vliegveld, o.l.v. een gids. Je maakt er kennis met meer dan 85 jaar boeiende luchtvaartgeschiedenis, van de oude tweedekker tot de gesofistikeerde F16. Wie dit wenst, kan ook echt "de lucht ingaan" en een luchtdoop van ongeveer 30 min. meemaken (+ € 25,00 p.p., min. 3 personen).

Optie 4: Geleide wandeling door het centrum van Moorsele .
Een gids neemt u mee doorheen Moorsele: u bezoekt ondermeer de St.-Martinus- en St.-Christoffelkerk. Het kasteel van Moorsele is een echte blikvanger.

Optie 5: Molen De Grote Macht
Deze stenen stellingmolen, opgericht in 1817 in Moorsele, werd op het eind van de 2de Wereldoorlog vernietigd. In 2005 was de 2de fase van de restauratie klaar en kon de molen weer draaien. Een gids leidt je rond in deze imposante molen.

Optie 6: Hoevenmuseum en wijnproeverij
Onder leiding van de gids bezoekt u het museum 't Kapelriegoed, gelegen in het landelijke Moorsele. Aansluitend wordt in wijnbar "La Cacahuète" in Wevelgem een zestal wijnen gedegusteerd.

Optie 7: Vanbutseles molen
De molenaar leidt u rond in deze stenen stellingmolen uit 1851.
Het bezoek aan de molen kan afgesloten worden met een kijkje in de ecologische siertuin.

Optie 8: Sportief arrangement
• IJsschaatsen in Finlandia Het huren van de schaatsen is in de prijs inbegrepen. Deze optie is alleen mogelijk vanaf half september tot half mei.
• Bowlen in Bowling Kentucky, Menenstraat
• Skaten in Zumiez, Vlamingstraat
• Mini-golf in 't Bloemenhof, Bieststraat

Voor een volledige daguitstap kan je een keuze maken uit twee opties.

Thema: 
Kunst & cultuur
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Aantal op aanvraag
Prijs: 
Prijs op aanvraag

Contact

Toerisme Wevelgem

Toerisme Wevelgem
Vanackerestraat 12
8560 Wevelgem
Lees meer
Toon grote kaart

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF