Doen

Avelgem

Avelgem

Tijdens je verkenningstocht door Avelgem vormt het Pompgebouw Bossuit een goed startpunt. De pompen van dit oude pompgebouw stuwden vroeger water uit de Schelde naar het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Vandaag is dit mooi stukje industriële archeologie het startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. Vanaf de prachtige Scheldemeersen, het natuurgebied waar Streuvels’ boek “De teleurgang van de Waterhoek” zich situeert, sta je in een wip over de Schelde en bevind je je al in Wallonië.

CONTACTEER TOERISME AVELgem...

Avelgem Schelde Bossuit
Wandelnetwerk Land van Mortagne

Wandelnetwerk Land van Mortagne

Het wandelnetwerk Land van Mortagne strekt zich uit over het gebied tussen Leie en Schelde ten westen van het Kanaal Bossuit-Kortrijk, waar ook Avelgem deel van uitmaakt. Hier slingert een overvloed aan kerkwegels zich door het glooiende landschap. Bosjes en natuurgebieden wisselen af met imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel net zolang je wil.

Meer info over het wandelnetwerk Land van Mortagne...

Pompgebouw Bossuit

Het Pompgebouw Bossuit, waar je ook gratis kan parkeren, is het perfecte startpunt voor jouw tocht op het wandelnetwerk Land van Mortagne. Het werd in de 19e eeuw gebouwd om het Kanaal Bossuit-Kortrijk van water uit de Schelde te voorzien. Later verloor het die functie en werd het een plek om te ontspannen. Nu huist Brasserie Globallunch in het gebouw.

Meer info over het Pompgebouw Bossuit...

Pompgebouw Bossuit
Avelgem Scheldemeersen

Avelgemse Scheldemeersen

Aan de oevers van de Schelde, op de grens tussen West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen bevinden zich de Avelgemse Scheldemeersen: bloemrijke graslanden, rietvelden en houtkanten langs afgesneden Scheldebochten. De meersen zijn ontstaan bij het rechttrekken van de Schelde. De bekendste en misschien ook wel mooiste afgesneden Scheldearm is coupure Marcel Deweer.

Meer info over de Avelgemse Scheldemeersen...

Kunstkerk Bossuit

In 2014 transformeerde de oude 'Sint Amelbergakerk' van Bossuit naar een kunstwerk. In de Venetiaanse terrazzovloer is de schaduw getekend van de kerk toen die op het einde van de Eerste Wereldoorlog werd vernield. Het kunstwerk is van de hand van de Amerikaanse kunstenares Ellen Harvey. Je kan de kunstkerk gratis bezichtigen.

Meer info over de Kunstkerk Bossuit...

scooter vespa verhuur

Scooterverhuur Casa Caliente

Bij scooterverhuurder Casa Caliente kan je kiezen tussen voorgeprogrammeerde GPS-routes of het uitstippelen van jouw eigen tocht. Het aanbod gaat echter verder dan dat. Je kan hier ook terecht voor sauna en wellness of om er te overnachten in de gastenkamer.

Meer info over Casa Caliente...