Sport & ontspanning

Avontuur

Op zoek naar spannende avonturen dichtbij huis? Goed nieuws! Want je hoeft geen uren te rijden om je grenzen te verleggen. De Leiestreek grossiert in avontuurlijke sites die je kippenvel garanderen!

Transfo, Zwevegem

Bij het Kanaal Bossuit-Kortrijk, in Zwevegem, opent Transfo zijn deuren. En wel in een honderd jaar oude, gerenoveerde elektriciteitscentrale. Dit is de pleisterplek voor jonge en minder jonge avonturiers die zich wagen aan deathrides, touwenparcours en andere halsbrekende avonturen. Of neem je liever een duik in de duiktank? Want die is ronduit spectaculair en wel 15 meter diep. Alleen voor durvers dus!

MEER INFO OVER TRANSFO

MEER INFO OVER DE DUIKTANK IN TRANSFO

OVERNACHT BIJ CAMPING TRANSFO

Oenanthe, Zwevegem en Harelbeke

Deze outdoor organisatie fleurt op in de buitenlucht. Ze organiseert dan ook tal van bijzondere avonturen, zowel in Provinciedomein De Gavers als Transfo, waar je nog weken over napraat. En er is voor elk wat wils. Want zowel luidruchtige vrijgezellengroepen als schuchtere schoolkinderen halen hier hun hart op.

MEER INFO OVER OENANTHE

Provinciedomein De Gavers, Harelbeke en Deerlijk

Ook in het Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers, op de grens van Harelbeke en Deerlijk, beleef je dolle pret. Zeilen, kajakken, klimmen, wandelen en fietsen kan je er in je eentje doen. Groepen beschikken er ook over een teambuildingspiste, een hindernissenparcours, een klimmuur, een deathride, een speleobox, … Kippenvel gegarandeerd!

MEER INFO OVER PROVINCIEDOMEIN DE GAVERS

Avanco Adventure, Kortrijk

Highland Games, schuttersparcours, volkssporten, breinbrekers, … spanning en sensatie zat bij Avanco Adventure. En wie niet luistert, die vliegt naar de legerdrill. Een programma op maat dus van elke groep.

MEER INFO OVER AVANCO ADVENTURE

De Warande, Kortrijk

Jong geleerd, is vroeg gedaan. Wie zijn kroost de zin voor spel en avontuur wil meegeven, vindt een goede partner in De Warande. Hier kan ook het jonge volkje kleine en grootse avonturen beleven.

MEER INFO OVER DE WARANDE

Blueberry Hill, Kortrijk

Begonnen als een klimzaal maar ondertussen een compleet avonturensportcentrum. Die klimzaal is 15 meter hoog en pakt uit met een 70-tal routes van verschillende niveaus. En dan is er nog het befaamde speleoparcours. Of een netwerk van gangen over vier etages. De ene al wat nauwer dan de andere. Gegarandeerd spannend dus.

MEER INFO OVER BLUEBERRY HILL

Paintball Valley, Zwevegem

Of je het nu indoor of outdoor zoekt, in Paintball Valley kan je zowel binnen als buiten schieten met verf. Er is een speciale versie voor kinderen en ook de dames kunnen voor de iets zachtere aanpak kiezen. Wel de adrenaline dus, maar zonder de blauwe plekken.

MEER INFO OVER PAINTBALL VALLEY

O'Douce, Nazareth

Wat waterskiën en wakeboarden en daarna op adem komen in de tropische bar op de oever. En misschien zelfs meteen blijven dineren en die zonsondergang meepikken? Er bestaan slechtere manieren om te sporten…

MEER INFO OVER O'DOUCE

Movemint, Deinze

Movemint pakt uit met een resem teambuildings die nazinderen. En dat is ook de bedoeling, want hier willen ze mensen dichter bij elkaar brengen. Met de Lasertag bijvoorbeeld of de Fire truck fun en de City Games, kwestie van je collega’s echt goed te leren kennen.

MEER INFO OVER MOVEMINT

Teamadventure, Deinze

Klein geweld dat groot genoeg is om zelf eigen avonturen te beleven, krijgt de kick van hun leven in Teamadventure. Een kamp, een sportdag of feestje, het wordt sowieso onvergetelijk. En de jaloerse volwassenen kunnen er een teambuilding boeken.

MEER INFO OVER TEAMADVENTURE

De Blaarmeersen, Gent

Drie hoogteparcours tussen de kruinen met tal van kleine deathrides, een klim- en klauterparcours vol hindernissen die je alleen overwint als je samenwerkt, een heuse via ferrata, ontdekkingstochten per kajak of kano door Gent en een duikzone met een autowrak en een duikklok. Kippenvel verzekerd in recreatiegebied De Blaarmeersen.

MEER INFO OVER DE BLAARMEERSEN

Nog meer avontuur?

Bekijk het overzicht van alle avontuurlijke aanbieders

Bekijk het aanbod ook in de PDFavontuurlijke folder 2020

Avontuurlijke arrangementen

Wil je het avontuur combineren met een weekendje in de Leiestreek?

BEKIJK ONZE AVONTUURLIJKE ARRANGEMENTEN

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF