Agenda
Kunst

Biënnale van de Schilderkunst

Drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek die samen een tentoonstelling organiseren, dat is de Biënnale van de Schilderkunst. Tweejaarlijks slaan het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle (Sint-Martens-Latem), het mudel in Deinze en het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie (Zulte) de handen in elkaar voor dit gezamenlijk tentoonstellingsproject waarmee moderne en hedendaagse schilderkunst samengebracht worden. De volgende editie staat gepland van 26 juli t.e.m. 18 oktober 2020.

Onder de titel Binnenskamers - nog voor de corona-crisis gekozen - biedt de Biënnale de ideale gelegenheid om een ​​breed smaakpallet van moderne en hedendaagse schilderkunst uit binnen- en buitenland te ontdekken. Met historische figuren zoals Jean Brusselmans, Roger Raveel, Gust De Smet en Emile Claus tot hedendaagse kunstenaars zoals Joëlle Dubois, Chantal Akerman, Walid Raad, Bendt Eyckermans en Luc Tuymans, toont de Biënnale een unieke dwarsdoorsnede van het medium in al haar diversiteit.
 
De werken in de Biënnale representeren een even breed scala aan soorten fysieke binnenruimtes waaronder het atelier, het huiselijk interieur maar ook de innerlijke ruimtes van de verbeelding en de psyche.
 
Zonder buiten geen binnen en daarom wil de Biënnale ook het prachtige natuurlijke landschap van de Leiestreek waarbinnen de deelnemende musea gevestigd zijn betrekken. Deze 7e editie is dan ook een open uitnodiging voor bezoekers van alle leeftijden om kunst van wereldklasse te ontdekken in combinatie met een leuk dagje uit in de natuur, per fiets, te voet, per auto of het openbaar vervoer.

Locaties met combiticket:

Alle deelnemende musea volgen de strengste veiligheidsrichtlijnen, en moedigen bezoekers dan ook aan hun bezoek vroegtijdig te reserveren via www.eventbrite.com

Er is een combiticket te koop voor de drie deelnemende musea. Prijs:

  • € 12 voor een volwassene
  • € 9 voor senioren (vanaf 60 jaar), personen met een handicap, -26 jaar, met lerarenkaart
  • Gratis voor jongeren tot 18 jaar, ICOM-kaarthouders of houders van een museumPASS.


Museum Dhondt-Dhaenens

Museumlaan 14, 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)
www.museumdd.be

Mudel

Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze
www.mudel.be

Roger Raveel Museum

Gildestraat 2-8, 9870 Machelen-aan-de-Leie (Zulte)
www.rogerraveelmuseum.be

Gratis locaties:

Gemeentelijk museum Gust De Smet

Gustaaf de Smetlaan 1, 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)
www.sint-martens-latem.be/museum-gust-de-smet

Gemeentehuis Sint-Martens-Latem (crypte)

Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem
www.sint-martens-latem.be

Supplement  (€ 5):

The Wunderkammer Residence

www.museumdd.be/nl/wunderkammer-bezoeken

Woning Van Wassenhove met in situ-werk van Maaike Schoorel

www.museumdd.be/nl/woning-bezoeken

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF