Roger Raveelmuseum
Agenda
Kunst

Biënnale van de Schilderkunst

Drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek die samen een tentoonstelling organiseren, dat is de Biënnale van de Schilderkunst. Tweejaarlijks slaan het Roger Raveelmuseum, het Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) en het Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel) de handen in elkaar voor dit gezamenlijk tentoonstellingsproject waarmee moderne en hedendaagse schilderkunst werd samengebracht. De volgende editie staat normaal gepland van 1 juli tot 7 oktober 2018.

 

Gedichten naar aanleiding van de Biënnale

 

Naar aanleiding van de Biënnale van de Schilderkunst schreef de Oost-Vlaamse plattelandsdichter Paul Demets bovendien drie gedichten. We laten hem hieronder zelf aan het woord. Onderaan deze pagina kan je de gedichten nalezen.

"Voor de zomertentoonstelling Biënnale van de Schilderkunst heb ik als plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen in opdracht van de Provincie Oost-Vlaanderen een cyclus van drie gedichten geschreven, met als titel De thuisreis. De gedichten zullen aan de bezoekers van de Biënnale op postkaartformaat meegegeven worden. Ze verbeelden een innerlijke reis. Telkens heb ik een schilderij uit de vaste collectie van de drie musea als uitgangspunt genomen. Ook de herinnering aan intense gesprekken die ik met Roger Raveel –ik woon in dezelfde gemeente- en streekgenoot Raoul De Keyser gevoerd heb, resoneren erin. Ze hebben mijn denken over kunst mee bepaald."

Lees hier het gedicht Ijzerdraad: PDFijzerdraad.pdf

Lees hier het gedicht Kano: PDFkano.pdf

Lees hier het gedicht Surplace: PDFsurplace.pdf