Doen
Kids

Gezinszoektochten Blob

Ga mee op avontuur met onze held Blob tijdens een reeks gezinsvriendelijke zoektochten! Natuur en plezier worden gecombineerd in zoektochten voor groot en klein. Blob en zijn vriendjes nemen je mee door de mooiste groene plekjes van de Leiestreek. Onderweg leer je spelenderwijs heel wat bij over de natuur. De Blob zoektochten zijn geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

De eerste zeven gezinszoektochten zijn klaar. De komende maanden wordt de reeks verder uitgebreid. Hou dus regelmatig deze pagina in de gaten!

Anzegem

gezinszoektocht blob anzegem tiegem sint arnolduspark kinderen wandelenBlob en zijn gevleugelde vriendje Bo de boomklever verkennen het Sint-Arnolduspark op de Tiegemberg in Anzegem. Met de spelletjes onderweg maakt verveling geen schijn van kans!
Afstand: 2,7 km.

 

 

 

Waregem

Gezinszoektocht Blob WaregemBlob ontdekt het Schoondalbos in Sint-Eloois-Vijve samen met zijn vriendje Ali de aalscholver. Het speelbos is de ideale plek voor een gezinspicknick terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.
Afstand: 2,2 km.

 

 


 

Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem

Gezinszoektocht Blob IzegemSamen met het vriendelijke spookje Wolf gaat Blob op zoek naar een verdwenen juweel in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. Wolf en Blob hebben in een geheime gang van het kasteel een schatkaart gevonden die hen op het spoor brengt van de dader...
Afstand: 2,5 km.

 

 


 

De Groene Long in Kuurne

Gezinszoektocht Blob KuurneDe bijnaam van de inwoners van Kuurne is 'ezels'. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Blob deze keer een ezel als gezel krijgt bij zijn tocht in het domein De Groene Long.
Afstand: 1,5 km.

 

 


 

Lendelede

Gezinszoektocht Blob LendeledeHet Patrijzenbos is de thuis van de steenuil, het kleinste uiltje van Vlaanderen. De braakballen van Owlivia de steenuil wijzen Blob de weg door dit jonge speelbos.
Afstand: 5,5 km.

 

 

 

 

Provinciedomein Bergelen in Gullegem (Wevelgem)

Gezinszoektocht Blob Bergelen Gullegem WevelgemYske de ijsvogel begeleidt Blob door het Provinciedomein Bergelen, waar kinderen kennismaken met veel speelnatuur, bos en water.
Afstand: 3 km

 

 

 

 

Zwevegem

Gezinszoektocht Blob Zwevegem Moen OrveytbosDit is het allereerste avontuur van Blob. Met de knooppunten van het wandelnetwerk Land van Mortagne volg je Blob en zijn vriendje Walter de kamsalamander door het Orveytbos in Moen.
Afstand: 5 km

 

Wat vond je zelf van deze Blob zoektochten? Laat het ons zeker weten via info@toerisme-leiestreek.be! Of maak je eigen Blob met gevonden voorwerpen tijdens de tocht en mail ons een foto. Dan komt jouw mooie creatie misschien wel in een volgende Blob folder!