Wandelen
Kids

Gezinszoektochten Blob

Het vrolijke hoofdpersonage Blob beleeft dolle avonturen, samen met gezinnen. Volg Blob en zijn vriendjes op hun zoektocht. Ze nemen je mee door de mooiste groene plekjes van de Leiestreek. Onderweg leer je spelenderwijs heel wat bij over planten en dieren. Zo combineer je natuur met dolle pret. Ideaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Al negen gezinszoektochten liggen klaar. Maar Blob bedenkt er altijd nieuwe bij. Dus hou de website in de gaten!

Bergmolenbos in Roeselare

Blob Roeselare BergmolenbosWist je dat er in Bergmolenbos een klein kaboutervolkje woont? Neen? Hoog tijd om eens op speurtocht te gaan in het stadsrandbos van Roeselare. Het KEI'kleine volkje - zo heet de kabouterstam - roept jonge vriendjes op om mee te zoeken naar het geheime ingrediënt voor hun toverdrank.
Afstand: 3 km.

 

 

 

Preshoekbos in Kortrijk

Blob Preshoekbos Kortrijk gezinszoektochtGa mee op avontuur met Blob in het Preshoekbos in Kortrijk. Hou je ogen open voor Zorro de eikelmuis! Deze zeldzame beestjes komen nog voor langs de Markebeek, die zich slingert in en langs het Preshoekbos.
Afstand: 3,3 km.

 

 

 

Anzegem

gezinszoektocht blob anzegem tiegem sint arnolduspark kinderen wandelenBlob en zijn vogelvriendje Bo, de boomklever, trekken eropuit in het Sint-Arnolduspark op de Tiegemberg. Wat een leuke spelletjes bedenken ze onderweg! Je verveelt je geen moment.
Afstand: 2,7 km.

 

 

 

Waregem

Gezinszoektocht Blob WaregemBlob en zijn vriendje Ali de aalscholver verkennen het Schoondalbos in Sint-Eloois-Vijve. En wat zien ze? Veel natuur en ... een heus speelbos! Dat is de ideale plek om lekker te dollen en nadien uit te blazen bij een picknick.
Afstand: 2,2 km.

 

 


 

Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem

Gezinszoektocht Blob IzegemSamen met het vriendelijke spookje Wolf gaat Blob op zoek naar een verdwenen juweel. Ze vinden een schatkaart in een geheime gang van het kasteel. Helpt die kaart bij het zoeken naar de dief?
Afstand: 2,5 km.

 

 


 

De Groene Long in Kuurne

Gezinszoektocht Blob KuurneDe inwoners van Kuurne krijgen wel eens de bijnaam 'ezels'. Dus raad eens wie meegaat met Blob? Een ezel! Samen trekken ze op tocht in het domein De Groene Long.
Afstand: 1,5 km.

 

 


 

Lendelede

Gezinszoektocht Blob LendeledeIn het Patrijzenbos wonen steenuiltjes, de kleinste uilensoort in Vlaanderen. De braakballen van Owlivia, de steenuil, wijzen Blob de weg door dit jonge speelbos.
Afstand: 5,5 km.

 

 

 

Let op! Het succes van deze gezinszoektocht veroorzaakt een parkeerprobleem in de Veldbosstraat, ter hoogte van het startpunt. Om die reden raden wij aan het startpunt van de wandeling te verplaatsten naar het ‘Blob doorkijkbord’ ter hoogte van het kruispunt Kuurnsestraat/Julien Ottevaerelaan. Dat wil zeggen dat ontdekpuntjes 1 en 2 op het einde van de wandeling vallen in plaats van in het begin. Er is voldoende parkeergelegenheid in het centrum van Lendelede op wandelafstand van het doorkijkbord.

Provinciedomein Bergelen in Gullegem (Wevelgem)

Gezinszoektocht Blob Bergelen Gullegem WevelgemDe kleurige ijsvogel Yske gidst Blob door het Provinciedomein Bergelen in Gullegem. Samen bespeuren ze veel avontuurlijke speelnatuur, tussen bos en water.
Afstand: 3 km

 

 

 

 

Zwevegem

Gezinszoektocht Blob Zwevegem Moen OrveytbosBlob en zijn vriendje Walter, de kamsalamander, maken een tocht door het Orveytbos in Moen. Ze wandelen van knooppunt naar knooppunt, over het wandelnetwerk Land van Mortagne. Ga je mee?
Afstand: 5 km

 

Wat vond je van deze Blob-zoektochten? Laat het ons zeker weten via info@toerisme-leiestreek.be. Of maak je eigen Blob met gevonden voorwerpen tijdens de tocht en mail ons een foto. Dan komt je mooie creatie misschien wel in een volgende Blob-folder.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF