Slapen
48 uur

Citytrip Kortrijk

Met het volgende '48 uur' programma beleef je gegarandeerd een leuk weekendje weg in Kortrijk, een creatieve stad aan de Leie.

Dag 1

10u: Shoppen!

Kortrijk is dé shoppingstad bij uitstek. Hier werd ’s lands eerste autovrije shoppingstraat gelanceerd, shoppen zit de Kortrijkzanen dan ook in de genen. Shop till you drop dus. Met een overvloed aan fijne, kleine adressen. Of een goeie mix van de bekende ketens én parels die je écht moet ontdekken. Tussenin moet je uiteraard geregeld halt houden om een koffie te drinken en je aankopen zorgvuldig te keuren. Kaffee Renee en Viva Sara Kaffee liggen handig op je shoproute. Net als Perles & Confiture, alleen loop je daar het risico dat je prompt ook nog een collectie huisgemaakte keramiek inslaat. Niet zonder gevaar dus.

MEER INFO OVER SHOPPEN IN KORTRIJK

MEER INFO OVER KAFFEE RENEE

MEER INFO OVER VIVA SARA KAFFEE

MEER INFO OVER PERLES & CONFITURE

13u: Snelle lunch

Uiteraard wil je geen tijd verliezen door urenlang te lunchen. In Wow stel je je eigen slaatje samen. En dat op het gezellige Vandaleplein, een van Kortrijks mooiste pleintjes. Wil je mee zijn met de laatste gezonde trends? Zet dan koers naar De Kleinkeuken.

MEER INFO OVER WOW

MEER INFO OVER DE KLEINKEUKEN

14u: De fiets op

Wie de stad écht wil vatten, moet de fiets op. Je kan trappen langs het water of het hele centrum al fietsend ontdekken. Dat kan bijvoorbeeld met de volgende tocht op de knooppunten van het fietsnetwerk Leiestreek:

Start: Kortrijk 1302, Begijnhof, Kortrijk
Afstand: 35 km
Knooppunten: 53 – 73 – 27 – 66 – 6 – 49 – 42 – 13 – 31 – 95 – 75 – 50 – 80 – 57 – 30 – 62 – 32 – 54 – 2 – 29 – 9 – 85 – 82 – 18 – 10 – 93 – 83 – 53.

Zo rijg je de ene na de andere hotspot aan elkaar. Niet constant op de rem staan, wordt de uitdaging van de dag. Want je passeert zowel gastronomische toppers zoals ViEr, als het kattencafé Kuro Neko, de verzamelstek deDingen, de gezellige museumbistro Kaffee Damast en nog een resem andere goed klinkende namen. Van Barcyclette over Rebelle tot Het Vliegend Tapijt. Misschien toch snel even een koffietje drinken in De Koekedoze?

DOWNLOAD DE ROUTE

MEER INFO OVER HET FIETSNETWERK LEIESTREEK

17u30: Relax dobberen

Er bestaan vele manieren om te relaxen na je fietstocht. Er is het grandioze nieuwe zwembad Lago Kortrijk Weide waar je chill dobbert, je spieren ontspant in de wellness of adrenalinekicks verzamelt in die vijf spectaculaire glijbanen. Of installeer je je liever met een glühwein of een frisse cocktail in een van de winter- of zomerbars? Aperitieven in stijl!

MEER INFO OVER ZWEMBAD KORTRIJK WEIDE

BEKIJK DE ZOMERBARS

BEKIJK DE WINTERBARS

19u: Apero

Geen citytrip is compleet zonder een officieel apero-moment. En gelukkig beschikt Kortrijk over vele opties. In Bar Jules krijg je er gratis glamoureuze hotelvibes bij, Sprezza serveert high-end cocktails, in The Lab wordt er volop geëxperimenteerd, La Bodeguita del medio neemt je mee naar Havana en in Nude baad je in millennial pink. Kortom, waar je ook belandt, je maakt gegarandeerd indruk.

BEKIJK DE COCKTAILBARS IN KORTRIJK

20u: Dinnertime

Misschien heb je tijdens je fietstocht wel hét dineeradres van je dromen gespot? ViEr, Beudaert, Rebelle, Vol-Ver, Taste & Colours, gastronomische keuzes zijn er bij de vleet. Of wil je graag restaurant Messeyne ontdekken? Chef Klaas Lauwers, die zijn signatuur perfectioneerde bij Hof van Cleve en Marcus, serveert er seizoensgebonden gerechten met een voorliefde voor de moderne Franse keuken. Het leidde tot een mooie opname in de culinaire gids Gault&Millau. Te ontdekken dus.

MEER INFO OVER MESSEYNE

BEKIJK ALLE TOPRESTAURANTS

23u: Tijd voor zoete dromen

Terugkeren naar je tijdelijke thuis om er in zacht linnen heerlijk weg te dromen. Kwestie van ’s anderdaags voldoende opgeladen te zijn, klaar voor deel twee van die dichtbij citytrip. Wie het graag persoonlijk en kleinschalig heeft, opteert voor de eigentijdse B&B Oyo of het strakke Ar’Home. Fans van glamoureuze luxe komen thuis in het Parkhotel en avonturiers met heimwee naar zee reserveren een kajuit in Bar Bootel Ahoi.

MEER INFO OVER OYO

MEER INFO OVER AR'HOME

MEER INFO OVER PARKHOTEL

MEER INFO OVER AHOI

BEKIJK ALLE LOGIES

Dag 2

9u: Wakker worden!

De morgenstond heeft goud in de mond. Eerst uitgebreid genieten van je heerlijke weekendontbijt dus en dan de stad in!

10u: Verantwoord slenteren

Uiteraard kan je gewoon kuieren doorheen Kortrijk, maar als je een stadwandeling volgt, beleef je heel wat meer.

De Creative City Tour laat je bijvoorbeeld zes creatieve buurten ontdekken. Je spot unieke landmarks, shops, adresjes en events. Het parcours telt 6,5 kilometer en neemt je mee naar het Buda-eiland, de Leieboorden en Overleie, Kortrijk Weide, de Muzieksite en Station, Kortrijk Centrum en 1302 en het Plein. Zo maak je kennis met de creatieve hotspots van Kortrijk.

De stadswandelroute ‘Metamorfose van de stad’ (7,7 km) toont je dan weer Kortrijk door de eeuwen heen. Het ene moment doorkruis je het historische centrum en wandel je langs de Broeltorens, het Belfort en het Begijnhof, dan weer bewonder je werk van internationaal erkende architecten en landschapsontwerpers. Met de verlaagde Leieboorden, het Buda-eiland, de vele bruggen, winkelcentrum K en het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide gaven ze vorm aan het Kortrijk van de 21ste eeuw.

MEER INFO OVER DE CREATIVE CITY TOUR

MEER INFO OVER DE STADSWANDELROUTE 'METAMORFOSE VAN DE STAD'

13u: Lunchen met Leiezicht

Dat je geen kapitalen hoeft uit te geven om te lunchen met zicht op de Leie bewijst Krok-Ubuntu. Hier eet je een geïnspireerde seizoenscroque én geniet je van dat bevoorrechte panorama. Gastronomisch tafelen aan de verlaagde Leieboorden doe je dan weer bij Va et Vient.

MEER INFO OVER KROK-UBUNTU

MEER INFO OVER VA ET VIENT

14u: Ship ahoi!

Uiteraard moet je die Leie, die de stad haar rijkdom gaf, ook uitgebreid ontdekken. Scheep dus in voor een boottochtje met De Keper of huur een sloep bij Red Ahoi en laat je verrassen door al die waterpracht. Misschien kan je even halthouden aan het spannende museum Texture of wat verpozen bij de zomerbar Bar Amorse

MEER INFO OVER DE KEPER

MEER INFO OVER AHOI

MEER INFO OVER TEXTURE

MEER INFO OVER BAR AMORSE

17u: Laatste stop

Goed nieuws voor wie met de trein huiswaarts keert, vlakbij het station kan je nog even nagenieten bij een pittige koffie in het trendy Julia’s. Kwestie van het afscheid van Kortrijk zo lang mogelijk uit te stellen.

MEER INFO OVER JULIA'S

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF