Slapen
48 uur

Citytrip Kortrijk

We geven je graag wat tips voor een boeiende citytrip in Kortrijk. In het volgende filmpje vind je al wat leuke tips voor een weekendje weg. De praktische gegevens over de adresjes die er in aan bod komen, vind je daaronder, gevolgd door enkele bijkomende inspirerende tips en mooie plekjes om te overnachten.

Ensemble - copyright Maxine Stock

Ensemble

Ensemble is een concept store van Maxine Stock, gelegen in hartje Kortrijk. Naast interieurobjecten en lifestyle producten verkoopt Maxine ook mode artikelen waaronder de damescollectie van haar zus Marie-Léonie. Het interieur van de shop is een ontwerp van haar andere zus Marie-Julie. Voor de interieurobjecten en lifestyle producten gaan ze telkens op zoek naar originele artikelen die je niet op elke hoek van de straat kan vinden.

Meer informatie over Ensemble...

De Keper Kortrijk bootverhuur Leie

Bootverhuur De Keper

Met zijn locatie aan de Broeltorens kan je bij 'De Keper' kiezen tussen 3 types boten om samen met vrienden en familie een tocht op de Leie te maken. Vanaf de leeftijd van 21 jaar kan je probleemloos een boot huren zonder dat je hiervoor een vaarbrevet moet hebben. Laat je het roer liever aan de professionele schipper, dan kan dit ook tegen een meerprijs.

Meer informatie over De Keper...

Bekijk hier onze volledige lijst van bootverhuurders...

Zoen kids Kortrijk

Zoen kids

Uit passie voor vernieuwende kinderkleding is in 2007 de winkel ontstaan. De merken die je bij Zoen vindt, zijn hoofdzakelijk Belgische maar ook enkele buitenlandse merken. Elk seizoen gaan de uitbaters op zoek naar de mooiste broeken, jassen, mutsen, kleedjes...voor de hipste kindjes. De selectie vormt een mooi geheel met stukken die vlot te combineren vallen.

Meer info over Zoen kids...

 

Art Coco Kortrijk interieur winkel

Art-Coco

Art-Coco is een eclectische interieurzaak in hartje Kortrijk. Behalve vintage en antiek vind je hier o.a. ook nieuwe verlichting en accessoires.

Meer info over Art-Coco...

Theoria boekenhuis Kortrijk

Theoria

De boekhandel Theoria is sinds kort verhuisd naar een prachtig, beschermd pand Casino, in 1844 gebouwd voor de Grande Harmonie de Courtrai. Een bezoek aan het boekenhuis, dat een vliegende start nam, is een belevenis. Hier en daar vind je er zitplekjes, waar je rustig bij een koffie of iets anders door de boeken kunt struinen.

Meer info over Theoria...

Toprestaurants

Toprestaurants in Kortrijk

Met La Durée (Izegem) en Boury (Roeselare) die twee Michelinsterren dragen en een aantal restaurants met één Michelinster, mogen we zonder overdrijven stellen dat de Leiestreek een gastronomische topregio is. Een van die sterrenrestaurants vinden we in Kortrijk. Vol-Ver vind je in deelgemeente Marke. Het restaurant kreeg nog maar vorig jaar zijn ster en is dus voor velen nog een onbekend pareltje.
Behalve deze sterrenrestaurants vind je ook heel wat restaurants in Kortrijk die minstens 13/20 scoren in de Gault&Millau gids.

Bekijk hier onze toprestaurants...

fietsen Leiestreek gezin

Ontdek de Leiestreek met de fiets

Wil je vanuit Kortrijk met de fiets ook de omgeving verkennen? Goed idee want de Leiestreek is de ideale fietsregio omwille van de vele autovrije fietspaden. Die bevinden zich vooral op de jaagpaden langs onze rivieren en kanalen of langs de oude spoorwegbeddingen die nu omgevormd zijn tot groene fietsassen. Het fietsnetwerk Leiestreek maakt het gemakkelijk om de regio te verkennen met het bewegwijzerde systeem van de knooppunten.

VAB magazine maakte een mooie reportage over Lokaal Lekkers 2, een fietsroute die start in Kortrijk. Je kan de reportage hier nalezen:

PDFvab_magazine_kortrijk.pdf

Leiestreek Greeters Kortrijk

Op stap met een Greeter

Geen betere manier om een stad of streek te leren kennen dan op stap te gaan met een inwoner. En dat is precies wat de Leiestreek Greeters zo boeiend maakt. Deze enthousiaste locals tonen groepjes van maximum 6 personen hun favoriete plekjes in hun eigen gemeente, helemaal op vrijwillige basis. Ze vertellen over vanalles en nog wat: van volkse cafés tot verrassende panorama's, van aangrijpende histories tot gezellige markten. Ook in Kortrijk kan je zo'n bezoek aanvragen met een Greeter. Ze ontvangen je graag te voet of met de fiets!

Meer info over de Greeters...

Messeyne Kortrijk hotel restaurant

Logeren in regio Kortrijk

Je merkt het: om al dat mooist in regio Kortrijk te ontdekken is één dag niet genoeg. Overnachten doe je in een van de vele charmante B&B's of luxueuze hotels. Op onze website vind je een overzicht van alle logies in regio Kortrijk.

Heel wat inspiratie doe je ook op in ons magazine 'De Leiestreek anders bekeken'.

Ook de 'Time to Momo' gids heeft Kortrijk ontdekt. Bekijk hier hun tips:

PDFtime_to_momo_kortrijk.pdf