Contacteer Toerisme Leiestreek

TOERISME LEIESTREEK VZW
Provinciehuis Zuid-West-Vlaanderen
Universiteitslaan 2
8500 Kortrijk
T 056 24 99 95
info@toerisme-leiestreek.be
www.toerisme-leiestreek.be

Openingsuren: het Provinciehuis is toegankelijk voor het publiek op weekdagen van 9u tot 12u. Toerisme Leiestreek is telefonisch en via mail bereikbaar op weekdagen tijdens de kantooruren.
Opgelet: wij hebben geen balie waar men ter plekke fiets- of wandelkaarten kan kopen. Dit kan wel via onze webshop of in het infokantoor van Toerisme Kortrijk.

Ondernemingsnummer: 0473.361.186. Wij hebben geen BTW-nummer.

Toerisme Leiestreek werd opgericht op 5 september 2000 en verenigt 27 Leiestreekgemeenten rond een aantal gemeenschappelijke doelstellingen :

  • werken rond toeristisch-recreatieve beleidsplanning
  • verbeteren van de toeristisch-recreatieve structuur &
  • promoten van de Leiestreek als toeristisch-recreatieve regio

De vijf belangrijke verhaallijnen zijn ‘creatieve hotspots’, ‘verfrissende momenten’, ‘verrassend dichtbij’, ‘smaakmakers’ en ‘bronnen van inspiratie’. Leidraad voor de werking van Toerisme Leiestreek is het Strategisch Beleidsplan voor Toerisme & Recreatie in de Leiestreek 2019-2025, dat de grote krachtlijnen vastlegt voor een aantal jaar.

Als provinciegrensoverschrijdende regio moest Toerisme Leiestreek een vzw-structuur aannemen. In het bestuur zitten vertegenwoordigers van de Oost- en West-Vlaamse Leiestreekgemeenten. Toerisme Leiestreek wordt gerund door een regiomanager die voor de uitvoerende taken wordt bijgestaan door een medewerker regiomarketing en een regio-assistent.

Belangrijke structurele partners van Toerisme Leiestreek zijn de Provincie West-Vlaanderen, Westtoer a.p.b., de Provincie Oost-Vlaanderen en Toerisme Oost-Vlaanderen.

Daarnaast wordt intensief samengewerkt met de diensten voor toerisme van de 27 Leiestreekgemeenten. Structureel werkt Toerisme Leiestreek ook nauw samen met Lys sans Frontières, de zusterorganisatie van de Franse Leiestreek. In dit grensoverschrijdend samenwerkingsverband vormt de Leie van bron tot monding de rode draad.

Volg ons op Facebook...

Volg ons op Twitter...

Volg ons op Instagram...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF