Doen

Deerlijk

Deerlijk

Het Provinciedomein De Gavers, op de grens met Harelbeke, vormt zeker de grootste troef van Deerlijk. Ook een bezoek aan het Museum René De Clercq loont de moeite. Dichter-schrijver René De Clercq werd in 1877 geboren in dit huis. In dit museum wordt het leven en werk van de dichter toegelicht. Lekkerbekken vinden in Deerlijk een sterrenrestaurant (Marcus) en een lokale boerenmarkt.

CONTACTEER TOERISME Deerlijk...

Deerlijk molen geest zande
Zwemzone De Gavers

Provinciedomein De Gavers

Provinciedomein De Gavers vind je op de grens van Deerlijk en Harelbeke. Het domein is een paradijs voor sporters, natuurliefhebbers, waterratten, avonturiers en zonnekloppers. Je kan er zeilen, surfen en kajakken op het Gavermeers, aan avonturensport doen op het hoogteparcours, meer leren over de natuur in het bezoekerscentrum, er zijn speel- en ligweiden, twee cafetaria's en veel meer! Honden kunnen hun hartje ophalen op twee loopweides.

Meer info over Provinciedomein De Gavers...

Lokaalmarkt

Elke vrijdagmiddag vindt in Deerlijk een Lokaalmarkt plaats. Lokale hoeveproducenten komen er hun verse producten verkopen op een overdekte markt. Kinderen leren ondertussen in het kinderatelier waar de voeding vandaan komt. Tijdens of na het shoppen kan je iets drinken in de bar.

Meer info over de Lokaalmarkt...

Lokaalmarkt Deerlijk Roeselare boeren hoeveproducten
Marcus

Restaurant Marcus

Restaurant Marcus is reeds heel wat jaren een vaste waarde in de gastronomie, waarvan het grootste deel van de tijd bekroond met een Michelinster. Chef Gilles Joye kookt met grote aandacht voor lokale streekproducten en zuiderse, frisse toetsen. Je geniet er van gekweekte kruiden en groenten uit eigen kas.

Meer info over restaurant Marcus...

kinderboerderij Bokkeslot Deerlijk

Kinderboerderij Bokkeslot

Op deze kinderboerderij leren kinderen meer over de boerderijdieren, en kunnen ze leuke activiteiten doen zoals brood maken, knutselen, de dieren voederen, ...

Meer info over kinderboerderij Bokkeslot...

Museum René De Clercq

Museum René De Clercq

Het museum is gevestigd in het oudste huisje van Deerlijk, gebouwd door notaris Johannes Devos in 1790, dat nu beschermd en gerestaureerd is. Dit is het geboortehuis van de dichter René De Clercq. Meer dan 160 componisten gebruikten zijn teksten om prachtige liederen te maken. René De Clercq is de kapstok om een hele brok geschiedenis van de Vlaamse ontvoogding te illustreren. Er zijn ook twee educatieve pakketten.

Meer info over Museum René De Clercq... 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF