Doen

Deinze

Deinze

Deinze is de toegangspoort tot de Oost-Vlaamse Leiestreek en is qua oppervlakte de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Dat maakt dat er nog heel wat groene plekjes zijn waar je aangenaam kan fietsen of wandelen. Maar ook kunstliefhebbers en fijnproevers komen er aan hun trekken. Dat maken de volgende 5 tips meteen duidelijk.

CONTACTEER TOERISME Deinze...

Deinze Leie jachthaven
Kasteel Ooidonk

Kasteel Ooidonk

Kasteel Ooidonk wordt omschreven als één van de mooiste kastelen van het land en is een juweel van de Vlaams-Spaanse 16e eeuwse bouwkunst. Het buitenaanzicht van het kasteel met zijn vele torentjes, trapgevels en schoorstenen roept een beeld op van de Loirekastelen zoals in Chambord. En het mooiste van al: je kan het kasteel en de omliggende tuinen ook bezoeken!

Meer info over Kasteel Ooidonk...

mudel

Het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) herbergt een vermaarde collectie van de Leieschilders Emile Claus, de gebroeders De Smet, Valerius de Saedeleer, Constant Permeke, Gustave van de Woestyne, George Minne en Albert Servaes. Maar ook de hedendaagse kunstenaars Raoul De Keyser en Roger Raveel zijn hier vertegenwoordigd. Kijk ook uit naar de wisselende tentoonstellingen die het beste van de Leiekunst belichten.

Meer info over het mudel...

mudel museum deinze leiestreek kunst
Booot bootverhuur Leie varen Deinze Gent

Stad aan de Leie

De Leie vormt het kloppend hart van Deinze en doorsnijdt de stad als een blauwe ader. Op de ‘Oude’ Leie varen betekent genieten van rust, traagjes vooruit zonder extreme golfslagen, met enkel het kabbelen van het water als geluid. Je kan bij de dienst voor toerisme een boot huren met of zonder schipper, om zalig te onthaasten op het water. Wie zijn eigen boot heeft, kan ook terecht in de verschillende jachthavens.

Meer info over pleziervaart op de Leie vanuit Deinze...

Brouwerij Sint Canarus Deinze bier

Streekproducten uit Deinze

Lekkerbekken zullen smullen van het lokale bier van Brouwerij Sint Canarus. In een van de kleinste brouwerijen van het land kan je op zondag ter plekke proeven van een schuimend gerstenat. Mag het wat sterker, dan zijn er de jenevers, gin en whisky van stokerij Filliers. Je kan Filliers ook in groep bezoeken op afspraak.

Meer info over Brouwerij Sint Canarus...

Meer info over Stokerij Filliers...

Brielmeersen Deinze provinciedomein

Provinciedomein De Brielmeersen

Het aanbod in provinciedomein De Brielmeersen is niet min: mooie wandelpaden, siervijvers, een dierenpark, een ligweide, een fit-o-meter, een schoolbos, een moerasbiotoop, jachthaven en sportvelden. Kinderen leven zich volop uit op het speelplein, terwijl de ouders een oogje in het zeil houden vanop het terras van de cafetaria De Brielschuur.

Meer info over de brielmeersen...

Een blik op Deinze

Met de volgende filmpjes snuif je al even de sfeer op in Deinze.

Aan de Leie

 

Fietsen en wandelen

 

Genieten

 

Zorgeloos verblijven

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF