Doen

Dentergem

Dentergem

Dentergem en zijn deelgemeenten liggen midden in de vallei van de Mandel en de Leie. Ze hebben een rijk verleden en je vindt er tal van mooie, vaak onbekende hoekjes. In deelgemeente Wakken kan je een bezoek brengen aan het groene provinciedomein De Baliekouter.

CONTACTEER TOERISME Dentergem...

Baliekouter Provinciedomein Wakken Dentergem bezoekerscentrum
Provinciedomein Baliekouter Wakken Dentergem tearoom cafetaria

Provinciedomein Baliekouter

Dit in 2004 opengestelde wandeldomein heeft naast 45 hectare bos ook veel open ruimte. In het bezoekerscentrum leer je alles over het provinciedomein en de ruime omgeving en in de bijbehorende tearoom kan je iets drinken of een hapje eten. Er zijn hier ook speeltoestellen rond het thema ‘boerderij’. Bovendien is er een fietsherstelplaats waar je zelf aan de slag kan om je stalen ros terug op te lappen.

Meer info over Provinciedomein Baliekouter...

Brouwerij De Bie met degustatiecafé 't Hoppebietje

Brouwerij De Bie huist in een gerenoveerde hoeve in Wakken, vlakbij een oude Leiearm en op een knooppunt van fietswegen. De brouwerij is niet te bezoeken maar vlakbij bevindt zich het proeflokaal 't Hoppebietje, waar op zondag de degustatiebieren van vader en zoon T'joen je smaakpapillen strelen.

Meer info over brouwerij De Bie...

Meer info over 't Hoppebietje...

Bier De Bie brouwerij bierfestival
vlas fietsen Oeselgem

Mandeldalfietsroute

De Mandeldalfietsroute laat je het valleilandschap van de Mandel en de Leie ontdekken. De leemgronden verklaren het sterk agrarisch karakter van de streek. Je kan inpikken op de route aan onder meer het provinciedomein De Baliekouter in Wakken en fietst via Oostrozebeke naar de Poelberg. De route buigt daarna af richting Oost-Vlaanderen. Op de terugweg maak je kennis met de Leie.

Meer info over de Mandeldalfietsroute...

appels fruit

Wolfcarius

Wolfcarius is een familiebedrijf dat al drie generaties appelen en peren produceert en verhandelt. In de winkel in deelgemeente Markegem wordt naast de eigen appelen en peren het volledige gamma aan verse groenten en fruit aangeboden.

Meer info over Wolfcarius..

bessen fruit gezond

Pur Fruit

In deze zelfpluktuin zijn er ook groepsbezoeken mogelijk. Pluk zelf je bessen, druiven, pruimen en ander gezond lekkers. Nagenieten kan zowel binnen als op het terras. Dagelijks is er verse bosbessentaart met biologische drankjes te koop.

Meer info over Pur Fruit... 

Wandelpad Neerhoek mei 1940

Dentergem werkte ook een eigen gemeentelijke wandeling uit: het wandelpad Neerhoek mei 1940. Je vindt de routebeschrijving op Routeyou.

PROBEER HET WANDELPAD NEERHOEK MEI 1940

dentergem wandelen