Atelier Roger Raveel

Museum
Machelen

In Machelen-aan-de-Leie, de thuisbasis van wijlen Roger Raveel, kan je twee van zijn ateliers in de Hoevestraat bezoeken op afspraak. Eind de jaren zestig transformeert Raveel een oude vlasschuur tot een ruim schildersatelier, waar hij zowel schildert en tekent. Het inmiddels vakkundig en met respect voor het verleden gerenoveerd atelier beschikt over een unieke collectie tekeningen, schilderijen, een verzameling grafiek, enkele objecten en zeldzame memorabilia. Ze laten de ontwikkeling van een kunstenaar zien: van figuratief tot abstract, het ontstaan van de Nieuwe Visie, waarbij elk werk in een fascinerende context van ruimte en tijd wordt geplaatst. Daarnaast is er het Grafiekatelier. De ruimte, waar hij talloze etsen, houtsneden en linosneden maakte, roept herinneringen op aan Staf Raveel, zijn vader. Hij was het die hem op jonge leeftijd in hout leerde kappen.
Op de zolderverdieping is er een volledig uitgerust auditorium waar bezoekers een videofilm over Raveels leven en werk kunnen bekijken.
Bezoeken enkel op afspraak en voor maximum 25 personen. Een bezoek aan de ateliers kan je perfect combineren met het Roger Raveelmuseum, iets verder in het dorp.
Copyright foto: Tim Heirman

Thema: 
Kunst & cultuur

Contact

Adres: 
Atelier Roger Raveel
Hoevestraat 14
9870 Machelen

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs voor groepen:
  • Van 15 tot 25 personen: € 405,00 per group
Extra prijsinformatie: 
Een begeleid bezoek door een professionele gids duurt ongeveer anderhalf uur. Aan het eind van het bezoek is een drankje voorzien. Inschrijven kan via info@atelierrogerraveel.be.

Faciliteiten

Groepsrondleiding
Individuele rondleiding

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF