Bourgoyen-Ossemeersen

Domein
Mariakerke

Net buiten Gent ligt Bourgoyen-Ossemeersen, een groendomein van meer dan 220 hectare. Dit uitgestrekte gebied van vochtige graslanden is een natuurreservaat om te koesteren. En tijdens de vogeltrek zie je pas echt hoe waardevol dit gebied is. Tienduizenden vogels strijken hier elk jaar opnieuw neer om er hun eieren uit te broeden. Er zijn verschillende wandelroutes. Het Meerskantpad biedt een mooie wandeling die toegankelijk is voor natuurliefhebbers met een rolstoel of met een visuele beperking.
Het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen is vrij toegankelijk. Het heeft 6 toegangen. De hoofdtoegang is gelegen in de Driepikkelstraat. Hier vind je ook het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen.

Thema: 
Kindvriendelijk

Contact

Adres: 
Bourgoyen-Ossemeersen
Driepikkelstraat 32
9030 Mariakerke
Telefoon/Fax:
+32 92 26 15 01

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Drinkgelegenheid
Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Parking
Toegankelijk voor mindervaliden
Toilet

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF