Hoogmolen

Historisch gebouw
Aalbeke

Van de drie molens die ooit in Aalbeke stonden, blijft er maar eentje over, maar die is dan ook heel speciaal: volgens sommige experts dateert hij uit 1717 en is hij met zijn bijna 300 jaar de oudste van West-Vlaanderen. Sinds 1944 is hij beschermd als monument.
De Hoogmolen is een standaard- of staakmolen. Dat wil zeggen dat de molenkast letterlijk op een 60 à 80 centimeter dikke staak rust en in zijn geheel naar de wind gedraaid wordt. In het geval van de Hoogmolen zit die staak vast in een gesloten stenen voet. De wieken zijn 24 meter lang.
Precies 250 jaar, van 1717 tot 1967 maalt de Hoogmolen graan. De stad Kortrijk koopt de site in 1980 en in 1994-1995 wordt de molen gerestaureerd en weer maalvaardig gemaakt.
Je kan de molen bezoeken, maar op dit moment wordt hij gerestaureerd.

Thema: 
Erfgoed

Contact

Adres: 
Hoogmolen
Luingnestraat 38
8511 Aalbeke
Telefoon/Fax:
+32 56 27 78 40

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Groepsrondleiding

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF