Schoondalbos

Bos
Sint-Eloois-Vijve

Het Schoondalbos is het toekomstige ‘open stadsrandbos’ van Waregem en Wielsbeke. Hoewel nog in volle ontwikkeling, wandel je vandaag al door een heel gevarieerd landschap. Geflankeerd door een slingerende oude Leie-arm, vind je er natte weiden, oude zandwinningsputten, recente bossen en actieve landbouwbedrijven. Langs het jaagpad aan de Leie (Schoendalebocht) werd een speelbos ingericht. Aangezien het bos zich aan beide kanten van de Leie bevindt, zijn er twee ingangen: in de Schoendalestraat in Sint-Eloois-Vijve en aan het einde van de Sint-Bavostraat in Sint-Baafs-Vijve.
De leukste manier om met kinderen van 7 tot 12 jaar het bos te leren kennen is met de gezinszoektocht 'Op stap met Blob in Waregem'. Meer info daarover op www.toerisme-leiestreek.be/blob.

Thema: 
Kindvriendelijk

Contact

Adres: 
Schoondalbos
Schoendalestraat
8793 Sint-Eloois-Vijve

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Parking

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF