Brouwerij Omer Vander Ghinste

Brouwerij
Bellegem

Eén van de interessantste brouwerijen in de Leiestreek is Omer Vander Ghinste in Bellegem - vroeger bekend als Bockor. Je kan het bedrijf bezoeken, de rondleiding wordt afgesloten met een degustatie.
Op het einde van de negentiende eeuw heeft ieder dorp in de Leiestreek één of twee brouwerijen. De bierconsumptie ligt naar onze normen dan ook duizelingwekkend hoog: 400 liter per jaar per persoon - zeg maar zowat vijf pintjes per dag, het hele jaar door, voor iedere man en vrouw.
In 1892 begint de drieëntwintigjarige Omer Vander Ghinste in Bellegem een brouwerijtje. Met de inbreng van zijn vrouw, een dochter uit een brouwersgeslacht, slaagt hij erin zijn bier ook in Kortrijk te slijten. De brouwerij floreert, en als in de jaren twintig het pilsbier aan zijn opmars begint, heeft Vander Ghinste genoeg geld om een koeltoren te bouwen - die heb je nodig voor pils.
De pils wordt al snel het bekendste bier, en krijgt in de jaren dertig de merknaam Bockor - van 1977 tot 2014 draagt de brouwerij ook die naam. Toch blijft de familie Vander Ghinste tot op de dag van vandaag ook bieren van spontane en hoge gisting brouwen. De bekendste zijn Omer en Vander Ghinste Roodbruin, een Vlaams roodbruin bier dat typisch is voor de Leiestreek.
De bedrijfsgebouwen zijn niet meer gewijzigd sinds 1948, er is alleen nog een magazijn toegevoegd. De brouwerij verwelkomt graag groepen voor bedrijfsbezoeken. Je kan als individuele bezoeker de brouwerij elke eerste zaterdag van de maand bezichtigen of aansluiten bij een andere groep, reserveer daarvoor via de website.

Thema: 
Gastronomie
Label: 
Het Lekkere Westen
Het Lekkere Westen

Contact

Adres: 
Brouwerij Omer Vander Ghinste
Kwabrugstraat 5
8510 Bellegem
Telefoon/Fax:
+32 56 23 51 71
+32 56 22 76 83 (fax)
E-mail: 

Prijsinformatie

Prijs voor groepen:
  • Van 15 tot 25 personen: € 7,00 per persoon
Extra prijsinformatie: 
Een brouwerijbezoek is mogelijk van maandag t.e.m zaterdag om 10u of 14u. Het bezoek duurt ongeveer 2u30min, degustatie en geschenk inbegrepen in het bezoek. Is je groep te klein? Kijk dan vlug of je bij een bezoek kan aansluiten die al geboekt staat. Als er al een groep van minimum 15 personen geboekt staat, kan je per 2 aansluiten tot de groep 25 personen telt. Voor groepen met meer dan 25 personen kan je jouw aanvraag via e-mail indienen op visit@omer.be.

Faciliteiten

Drinkgelegenheid
Groepsrondleiding
Parking
Toon grote kaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog