Brouwerij Omer Vander Ghinste

Brouwerij
Bellegem

Een van de interessantste brouwerijen in de Leiestreek is Omer Vander Ghinste in Bellegem - vroeger bekend als Bockor. Je kan het bedrijf normaal bezoeken maar momenteel is dit door werkzaamheden momenteel niet mogelijk. In de tweede helft van 2020 voorziet de brouwerij terug open te zijn voor bezoekers.
Op het einde van de negentiende eeuw heeft ieder dorp in de Leiestreek één of twee brouwerijen. De bierconsumptie ligt naar onze normen dan ook duizelingwekkend hoog: 400 liter per jaar per persoon - zeg maar zowat vijf pintjes per dag, het hele jaar door, voor iedere man en vrouw.
In 1892 begint de drieëntwintigjarige Omer Vander Ghinste in Bellegem een brouwerijtje. Met de inbreng van zijn vrouw, een dochter uit een brouwersgeslacht, slaagt hij erin zijn bier ook in Kortrijk te slijten. De brouwerij floreert, en als in de jaren twintig het pilsbier aan zijn opmars begint, heeft Vander Ghinste genoeg geld om een koeltoren te bouwen - die heb je nodig voor pils.
De pils wordt al snel het bekendste bier, en krijgt in de jaren dertig de merknaam Bockor - van 1977 tot 2014 draagt de brouwerij ook die naam. Toch blijft de familie Vander Ghinste tot op de dag van vandaag ook bieren van spontane en hoge gisting brouwen. De bekendste zijn Omer en VanderGhinste Roodbruin, een Vlaams roodbruin bier dat typisch is voor de Leiestreek.

Thema: 
Gastronomie
Label: 
Het Lekkere Westen

Contact

Adres: 
Brouwerij Omer Vander Ghinste
Brouwtorenstraat 5
8510 Bellegem
Telefoon/Fax:
+32 56 23 51 71
E-mail: 

Prijsinformatie

Prijs voor groepen:
  • Van 10 tot 50 personen: € 10,00 per persoon
Extra prijsinformatie: 

Faciliteiten

Drinkgelegenheid
Groepsrondleiding
Parking
Toon grote kaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF