Bon vivants Dentergem Baliekouter Wakken
Doen

Bon vivants

Levensgenieters zijn in de Leiestreek aan het juiste adres. Of het nu gaat om een verfijnd restaurant of een leuk terrasje aan het water: er is keuze genoeg tussen onze vele aangename adresjes. Hou je van koffie, neem dan zeker een kijkje bij ons lijstje met de 10 leukste koffiebars.

Tips voor de herfst:

De 10 leukste koffiebars

Zin in een heerlijke espresso, latte, cappuccino of slow coffee? Dat kan in een van de vele koffiebars in de Leiestreek. We kozen er tien uit die zich onderscheiden door hun uitstekend aanbod, originele formule of persoonlijke aanpak.

Mokka en Meer Deerlijk restaurant koffiehuis

Mokka en Meer

Het koffiehuis en eetplekje Mokka en Meer in Deerlijk laat je in vintagesfeer genieten van heel wat lekkers. Je kan hier terecht voor een zoete zonde, streekbieren, ambachtelijke limonade, speciale koffies, snacks, burgers en een zondags ontbijtbuffet. Er is een speelplek binnen en buiten voor de kleintjes en een zalig zonneterras.
Meer info over Mokka en Meer...

koffie bonen koffiebar

Creme de la Crema

Cynthia Jacobs en haar man Michael Van de Moortel hebben elk hun eigen passie en hebben die onder één dak samengebracht in Creme de la Crema in Roeselare. Cynthia is edelsmid en ontwerpt hedendaagse juwelen, terwijl Michael als barista in de ban is van koffie. Het gebouw telt twee ingangen: een voor de koffiebar en een tweede voor de juwelengalerie.
Meer info over Crema de la Crema...

Fikabar Sint Eloois Vijve koffie Waregem

Fikabar

Deze hippe koffiebar vind je achter de kerk van Sint-Eloois-Vijve (Waregem) aan de Leiekant. Elke openingsdag is er koffie, taart en ander zoets te verkrijgen, maar ook voor een kleine lunch van woensdag tot zaterdag, een goed aperitief en ontbijtbuffet op zondag zit je hier goed. In de zomermaanden lokt het terras je dan weer naar buiten.
Meer info over Fikabar...

Violettas Menen eethuis koffiebar

Violetta’s Koffie- en theehuis

In hartje Menen vind je Violetta’s Koffie- en theehuis. Je proeft er van een uitgebreid ontbijt, lekkere snacks of na de middag van pannenkoeken, vers gebak, roomijs of een verwenkoffie. Een uitgebreide koffiekaart vraagt om een uitgebreid assortiment aan koffiebonen. Van Arabische tot Ethiopische varianten, je kan ze er allemaal proeven en kopen.
Meer info over Violetta's Koffie- en theehuis...

Leiezolderke Deinze koffie

't Leiezolderke

De geur van versgemalen koffie waait je zo tegemoet als je de deur van het gezellige koffiehuis ’t Leiezolderke in Deinze opent. Binnen ademt het interieur antiek. Terwijl je op het terras midden het groen geniet van alle huisbereidingen, van roomijs tot gebak en taarten, kunnen je kinderen veilig ravotten in de afgesloten tuin.
Meer info over 't Leiezolderke...

Het verschrikkelijke Zoete Leven Machelen Zulte koffie chocolade

Het verschrikkelijke zoete leven

De naam van koffiehuis ‘Het verschrikkelijke zoete leven’ in Machelen-aan-de Leie (Zulte) is geïnspireerd op een werk van Roger Raveel, wiens museum zich slechts op een boogscheut bevindt. Hier drink je pure chocolademelk in oneindig veel bereidingen, smul je van de lekkerste chocolade passend bij de koffies van koffiebranderij Hoorens of geniet je van een aperitiefje op het mooie zomerterras.
Meer info over Het verschrikkelijke zoete leven...

Achiel en Hector Tiegem Anzegem koffie thee café

Achiel en Hector

Achiel en Hector is een gezellige koffie- en theeschuur met een buitenterras in Tiegem (Anzegem). Huiselijkheid, gezelligheid en oog voor de kinderen staan er centraal. De kleinsten zullen er zich vergapen aan enkele speelse dieren. Voor de koffies, thee en vers gebak wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale en verse producten.
Meer info over Achiel en Hector...

El Dorado koffiebar Zwevegem

El Dorado

Deze koffiebar vind je in het oude stationsgebouw van Zwevegem. Naast koffie staan er ook thee, streekbieren, smoothies, wijn en taarten op de kaart. Het terras is een fijn plekje om te vertoeven bij mooi weer. Door de ligging langs het fietsnetwerk Leiestreek is El Dorado de ideale plek voor een stop tijdens een fietstocht.
Meer info over El Dorado...

koffie Irmas Gullegem Wevelgem

Irma’s Feest- en Koffiehuis

Dit koffiehuis (met terras) langs het fietsnetwerk in Gullegem (Wevelgem) is elke vrijdag en zondag open. Groepen kunnen er ook op andere dagen terecht na een seintje. Je kan er naast koffie en thee ook taart, ijs, een apero, streekbieren en een kleine snack verkrijgen. Er zijn bovendien oplaadpunten voor elektrische fietsen. De uitbaters geven je als toeristisch infopunt graag tips mee over de streek.
Meer info over Irma’s Feest- en Koffiehuis...

Den Hert Eke Nazareth koffie brood bakkerij ontbijt

Den Hert

Den Hert is een plek met een oude ziel in de dorpskern van Eke (Nazareth). In de 16de eeuw was het al een levendige herberg, later werd het ook een brouwerij-stokerij. Nu is het een ontbijtcafé en kleine ambachtelijke bakkerij.
Meer info over Den Hert...

Heb je zin in nog meer tips? Neem dan ook eens een kijkje bij de volgende rubrieken: