Doen

Gent

Gent

Gent is een authentieke bruisende stad waar het verleden en het heden naadloos in elkaar overvloeien. De Arteveldestad kreeg drie Michelinsterren voor haar magische verlichting en werd officieel uitgeroepen tot gezelligste stad van Vlaanderen. De all-in CityCard Gent geeft je toegang tot alle topattracties.

CONTACTEER VISIT Gent...

Gent Sint Baafskathedraal
Gent varen Leie boot bootverhuur

Varen op de Leie

Laat je betoveren door de schoonheid van de Leie en zijn omgeving. Vaar zelf door dit prachtige landschap en ontdek deze prachtige dorpen en hun schilderachtige omgeving. Of vaar tot in het centrum van Gent.

Meer info over varen op de Leie...

Leiestreekfietsroute

Ontdek de mooiste hoekjes van de Leiestreek tussen Gent en Deinze, in een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde. Bekijk hun werken in de musea langs de route van 51 km en fiets door pittoreske dorpjes zoals Deurle en Sint-Martens-Latem. Deze route werd verkozen als de mooiste Oost-Vlaamse fietsroute.

Meer info over de Leiestreekfietsroute...

Fietsen Kasteel Ooidonk Deinze
gent kunst museum musea

Kunst- en museumstad

De drie statige torens, het Gravensteen, de Aanbidding van het Lam Gods maar ook hedendaagse musea zijn toppers van formaat. Zo vertelt bijvoorbeeld Het STAM (Stadsmuseum Gent) het verhaal van Gent via een parcours van objecten en multimedia. Daarnaast zijn er tijdelijke expo’s. Ook de sfeervolle locatie mag er zijn: de schitterende 14e-eeuwse Bijloke-abdij.

Meer info over het Stadsmuseum Gent...

Meer info over kunst in Gent...

De Blaarmeersen Gent provinciedomein

De Blaarmeersen

De Blaarmeersen is een sport- en recreatiepark dat gratis toegankelijk is. Het beschikt onder meer over een zwemvijver met strand, een avonturenbos voor de kinderen en enkele kilometers verharde wandelwegen. Verder heb je er terreinen voor alle mogelijke sporten, een groot tenniscomplex en een duikzone. In de cafetaria's kan je iets drinken of een hapje eten.

Meer info over de Blaarmeersen...

Brouwerij Gruut Gent bier blond

Brouwerij Gruut

Gruut is één van de zeldzame bieren gebrouwen met een kruidenmengsel (gruut) in plaats van het gebruikelijke hop. Als individuele bezoeker kan je de biertjes proeven in de gelagzaal, eventueel in combinatie met een lekkere Gentse specialiteit zoals Breydelspek, Uuflacke en Gruut-paté met bord met draft uit de brouwerij. Groepen kunnen de brouwerij bezoeken met een gids.

Meer info over brouwerij Gruut...

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF