2 fietsers aan het water

Greeters Leiestreek

Ontmoet onze greeters

Ontdek het profiel van elke Leiestreek Greeter hieronder! Reserveer een bezoek via een klik op de naam van de Greeter die best bij jou past! Werkt deze functie niet op jouw browser? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Rik Verhaeghe (Waregem)

Rik is een rasechte Waregemnaar. Waregem is een stad in volle verandering maar ook met heel wat onbekendere historische weetjes. Hij brengt het je allemaal, en als je iets verder wil gaan neemt hij je mee op de fiets van Deerlijk tot in Zulte!
Talen: NL - Mail Rik

André Claeys (Vinkt, Deinze)

Samen met zijn partner Annie baat André een B&B uit in het dorpje Vinkt bij Deinze. Het kleine dorpje heeft een grote geschiedenis. André neemt je mee voor een wandeling door het dorp en vertelt je de verhalen die niet mogen vergeten worden.
Talen: NL - Mail André

Lex Corijn (Roeselare)

Lex kent Roeselare als z’n broekzak. Hij runt z’n eigen B&B in het hartje van de stad dus een warme ontvangst geven zit hem in het bloed. Hij neemt je graag mee op sleeptouw in Roeselare en vertelt je alles over de stad en het kanaal Roeselare-Leie.
Talen: NL - FR - ENG - DU - Mail Lex

Marc Crabeels (Waregem)

Hij woont en werkt in Waregem en spendeert vaak zijn vrije tijd op de fiets in en rond deze stad. Marc neemt je met veel plezier mee voor een fiets- of wandeltocht door Waregem, van het centrum tot de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field.
Talen: NL - FR - Mail Marc

John De Vlieger (Deinze)

John is een bekend figuur in Deinze en omstreken en merkwaardig genoeg kent hij er ook bijna iedereen! Het is de geknipte man om je op sleeptouw te nemen langs Astene Sas, de Leie, recreatiedomein de Brielmeersen of Kasteel Ooidonk.
Talen: NL - FR - DU - Mail John

Lieve Debaillie (Kortrijk)

Lieve is een creatieve ziel,  niet alleen in haar breiwinkel in het centrum van Kortrijk maar ook daarbuiten. Ze neemt jou graag mee voor een fietstocht door Kortrijk en toont je de artistieke plekjes en authentieke winkels die Kortrijk rijk is.
Talen: NL - FR - ENG - Mail Lieve

Luc Delodder (Wielsbeke)

Luc heeft een passie voor fietsen, wandelen en zijn regio en deelt dit graag met jou. Van Waregem over Wielsbeke tot Wakken fietst hij met jou langs de mooiste plekjes en vertelt hij je leuke anekdotes die je niet in de toeristische gidsen terugvindt. 
Talen: NL - FR - ENG - Mail Luc

Emmanuel Derdeyn (Kortrijk)

Emmanuel doorkruist de Leiestreek graag per fiets, maar op de eerste plaats is hij genieter. Hij kan je heel wat vertellen over lokale streekbieren. Hij neemt je mee op stap in Kortrijk of bij mooi weer op het wandelnetwerk Land van Mortagne in het groene zuiden van de stad.
Niet beschikbaar in de eerste helft van april 2018.
Talen: NL - ENG - Mail Emmanuel

Jan Dhaene (Kortrijk)

Geboren en getogen in Kortrijk, kan Jan jou de geschiedenis van zijn stad in geuren en kleuren vertellen! Fiets met hem mee langs de nieuwe Leieboorden in het centrum van de stad, aan en onder de nieuwe Leiebruggen en beleef de stad in ontwikkeling!
Talen: NL - FR - ENG - DU - Mail Jan

Annie Dreesen (Vinkt, Deinze)

Annie woont als geboren Limburgse al meer dan 25 jaar in het pittoreske dorpje Vinkt. Ze baat er samen met haar partner André een B&B uit. Ze kan je heel wat persoonlijke verhalen vertellen van het leven en de geschiedenis in en rond Vinkt. Laat je verrassen!
Talen: NL - FR - ENG - DU - Mail Annie

Lieven Godderis (Deinze)

Wanneer Lieven over de pracht van de natuur, de minder bekende wandelpaden en de stille plekjes van Deinze vertelt dan krijg je onmiddellijk zin om ze mee te gaan ontdekken. Ga met hem op stap en ontdek leuke plekjes om te picknicken, paard te rijden of met de kinderen op stap te gaan.
Talen: NL - FR - ENG - Mail Lieven

Jan Goemaere (Moen, Zwevegem)

Jan houdt van recreatief en sportief fietsen maar dan vooral van fietsen in de  Leiestreek. Het Kanaal Bossuit-Kortrijk, dat de Leie en Schelde verbindt, heeft  geen geheimen voor Jan. Hij deelt dan ook graag zijn kennis met jou en wil je vooral de natuurpracht van de omgeving van Zwevegem en Kortrijk tonen.
Talen: NL - FR - ENG - Mail Jan

Marianne Lyssens (Meigem, Deinze)

Marianne houdt van de natuur en de rustige omgeving van Meigem bij Deinze. Ze is een bezige bij op creatief vlak en zet zich vrijwillig in voor heel wat organisaties. Ze neemt je graag mee op de fiets voor een tochtje in en rond Deinze!
Talen: NL - FR - ENG - DU - SP - Mail Marianne

Theodoor Pletinckx (Menen)

Theo is afkomstig uit Oost-Vlaanderen maar noemt zich al 40 jaar Menenaar. Je hoort het nog aan zijn accent, maar de verhalen die hij vertelt, zijn verhalen uit de  grensregio. Theo fietst of wandelt graag met je mee langs enkele mooie plekjes in Menen zoals de Leie of de historische Vaubanvestigingen.
Talen: NL - FR - Mail Theodoor

Rik en Moniek Servayge-Vanseveren (Lauwe, Menen)

Bij Rik en Moniek voel je je onmiddellijk thuis als een deel van de familie. Dit hartelijke koppel geniet van het leven en vertelt je graag leuke weetjes en anekdotes over Lauwe, de  Leie en het vlasverleden. Vraag hen maar eens naar Willem Vermandere!
Talen: NL - Mail Rik en Moniek

Greeter Brecht Soenen

Brecht Soenen (Kortrijk)

Brecht is een bedenker van ideeën en initiatieven. Deze creatieve duizendpoot is uitbater van De Dingen in Kortrijk en nodigt je uit op ontdekkingstocht op het Buda-eiland in Kortrijk. Hij toont je hoekjes die je anders nooit vindt en als je geluk hebt mag je met hem mee in de bakfiets!
Talen: NL - FR - ENG - Mail Brecht

Eddy Vanyzere (Kortrijk)

Het favoriete plekje van Eddy is het Plein in Kortrijk. Hij woont er vlakbij, samen met zijn vrouw Lieve die ook Leiestreek Greeter is. Toch is het de hele binnenstad die zijn hart heeft gestolen. Wandel met Eddy mee door Kortrijk en laat je verrassen door vergeten historische weetjes en verhalen!
Talen: NL - FR - ENG - Mail Eddy

De Leiestreek Greeters hebben ook collega's in Frankrijk, meer info vind je op www.greetersdelalys.org