Greeters Leiestreek

Ontmoet onze greeters

Ontdek het profiel van elke Leiestreek Greeter hieronder! We hebben ze gerangschikt per gemeente. Een bezoek aanvragen kan via een mail naar de Greeter zelf (zie link bij elke Greeter).

Om snel naar de gemeente van jouw keuze te gaan, klik op de volgende links:

Deinze

André Claeys (Vinkt, Deinze)

Samen met zijn partner Annie baat André een B&B uit in het dorpje Vinkt bij Deinze. Het kleine dorpje heeft een grote geschiedenis. André neemt je mee voor een wandeling door het dorp en vertelt je de verhalen die niet mogen vergeten worden.
Talen: NL - Mail André

Annie Dreesen (Vinkt, Deinze)

Annie woont als geboren Limburgse al meer dan 25 jaar in het pittoreske dorpje Vinkt. Ze baat er samen met haar partner André een B&B uit. Ze kan je heel wat persoonlijke verhalen vertellen van het leven en de geschiedenis in en rond Vinkt. Laat je verrassen!
Talen: NL - FR - ENG - DU - Mail Annie

John De Vlieger (Deinze)

John is een bekend figuur in Deinze en omstreken en merkwaardig genoeg kent hij er ook bijna iedereen! Het is de geknipte man om je op sleeptouw te nemen langs Astene Sas, de Leie, recreatiedomein de Brielmeersen of Kasteel Ooidonk.
Talen: NL - FR - DU - Mail John

Marianne Lyssens (Meigem, Deinze)

Marianne houdt van de natuur en de rustige omgeving van Meigem bij Deinze. Ze is een bezige bij op creatief vlak en zet zich vrijwillig in voor heel wat organisaties. Ze neemt je graag mee op de fiets voor een tochtje in en rond Deinze!
Talen: NL - FR - ENG - DU - SP - Mail Marianne

Lieven Godderis (Deinze)

Wanneer Lieven over de pracht van de natuur, de minder bekende wandelpaden en de stille plekjes van Deinze vertelt dan krijg je onmiddellijk zin om ze mee te gaan ontdekken. Ga met hem op stap en ontdek leuke plekjes om te picknicken, paard te rijden of met de kinderen op stap te gaan.
Talen: NL - FR - ENG - Mail Lieven

Joannes De Baets (Deinze en omgeving)

Joannes is een fervent amateur fotograaf. Hij leidt je rond langs mooie plaatjes voor het nemen van… mooie plaatjes. Zijn batterijen zijn al geladen, nu nog die van jou!
Talen: NL - ENG - FR - (DU) - Mail Joannes

Claude Gekiere (Deinze)

Zin om te fietsen in regio Deinze? De Elfdorpenroute op de fiets verkennen met Claude is een ideale gelegenheid om de ditjes en datjes, de mooiste plekjes en de historische weetjes te ontdekken. Met een vleugje humor en in een ontspannen sfeer kan de tocht 30 of 50 km bedragen.
Taal: NL - Mail Claude

Werner Van Cauwenberge (Deinze)

Wie Deinze beter wil leren kennen (te voet of per fiets) is bij deze levensgenieter aan het goede adres. Denk maar aan klassiekers zoals de Brielmeersen, Astene Sas, Vosselare Put, Kasteel Ooidonk maar ook plaatselijke horeca of Brouwerij Sint Canarus.
Taal: NL - Mail Werner

Bart Huyghe (Deinze)

Bart heeft een passie voor techniek, economie, architectuur en geschiedenis. Die zaken combineert hij graag voor jou in een boeiende wandeling of een fietstochtje in Deinze. Bart neemt je o.a. mee naar de woning van een voormalige zijdefabrikant en het buitenverblijf van Lulu, dochter van schrijver John Flanders en de dokterswoning van Henry Van de Velde. Verder op het programma: jenever, tabak, lingerie, speelgoed van papier maché en architecturale overblijfsels van avonturiers die hun kans waagden in Amerika.
Talen: NL - ENG - Mail Bart

Gent

Martin Meirlaen (Afsnee, Drongen, Gent)

Met mensen op stap gaan, is Martins passie. De Leie volgen doorheen Afsnee, Assels of de Gentse binnenstad, op zoek naar het verleden en het heden, een beetje natuur, een beetje cultuur, afhankelijk van het traject.

Taal: NL - Mail Martin

Kortrijk

Lieve Debaillie (Kortrijk)

Lieve is een creatieve ziel,  niet alleen in haar breiwinkel in het centrum van Kortrijk maar ook daarbuiten. Ze neemt jou graag mee voor een fietstocht door Kortrijk en toont je de artistieke plekjes en authentieke winkels die Kortrijk rijk is.
Talen: NL - FR - ENG - Mail Lieve

Eddy Vanyzere (Kortrijk)

Het favoriete plekje van Eddy is het Plein in Kortrijk. Hij woont er vlakbij, samen met zijn vrouw Lieve die ook Leiestreek Greeter is. Toch is het de hele binnenstad die zijn hart heeft gestolen. Wandel met Eddy mee door Kortrijk en laat je verrassen door vergeten historische weetjes en verhalen!
Talen: NL - FR - ENG - Mail Eddy

Jan Dhaene (Kortrijk)

Geboren en getogen in Kortrijk, kan Jan jou de geschiedenis van zijn stad in geuren en kleuren vertellen! Fiets met hem mee langs de nieuwe Leieboorden in het centrum van de stad, aan en onder de nieuwe Leiebruggen en beleef de stad in ontwikkeling!
Talen: NL - FR - ENG - DU - Mail Jan

Emmanuel Derdeyn (Kortrijk)

Emmanuel doorkruist de Leiestreek graag per fiets, maar op de eerste plaats is hij genieter. Hij kan je heel wat vertellen over lokale streekbieren. Hij neemt je mee op stap in Kortrijk of bij mooi weer op het wandelnetwerk Land van Mortagne in het groene zuiden van de stad.
Talen: NL - ENG - Mail Emmanuel

Brecht Soenen (Kortrijk)

Brecht is een bedenker van ideeën en initiatieven. Deze creatieve duizendpoot nodigt je uit op ontdekkingstocht op het Buda-eiland in Kortrijk. Hij toont je hoekjes die je anders nooit vindt en als je geluk hebt mag je met hem mee in de bakfiets!
Talen: NL - FR - ENG - Mail Brecht

Roos Desmet (Kortrijk)

Roos is geboren in Bissegem, opgegroeid in Kuurne maar sinds 1977 Kortrijkzane in hart en nieren. Geen plekje aan de Leie tussen Comines-Warneton en Deinze dat ze niet kent. Ze loodst jou graag te voet of op de fiets langs de nieuwste stadsontwikkelingen, verlaagde Leieboorden, prachtige bruggen en het vaak verborgen groen. Maar ze houdt ondertussen ook van het Land van Mortagne, de eindeloze heuvels en dorpen tussen Leie en Schelde. Een oase van rust.
Talen: NL – FR – ENG - Mail Roos

Menen

Theodoor Pletinckx (Menen)

Theo is afkomstig uit Oost-Vlaanderen maar noemt zich al 40 jaar Menenaar. Je hoort het nog aan zijn accent, maar de verhalen die hij vertelt, zijn verhalen uit de  grensregio. Theo fietst of wandelt graag met je mee langs enkele mooie plekjes in Menen zoals de Leie of de historische Vaubanvestigingen.
Talen: NL - FR - Mail Theodoor

Rik en Moniek Servayge-Vanseveren (Lauwe, Menen)

Bij Rik en Moniek voel je je onmiddellijk thuis als een deel van de familie. Dit hartelijke koppel geniet van het leven en vertelt je graag leuke weetjes en anekdotes over Lauwe, de  Leie en het vlasverleden. Vraag hen maar eens naar Willem Vermandere!
Talen: NL - Mail Rik en Moniek

Erik Naeyaert (Menen, Wervik en Wevelgem)

Erik heeft een passie voor fietsen en wandelen op rustige wegen in de regio Menen – Wervik – Wevelgem en deelt dit graag met jou. Met de Leie als rode draad is het leuk om nu en dan eens over de Franse grens te kijken.
Taal: NL - Mail Erik

Guy Desloovere (Menen, Wervik en Wevelgem)

De geschiedenis en vele bezienswaardigheden van Menen, Wevelgem en Wervik hebben geen geheimen voor Guy. Hij neemt je graag mee op stap (te voet of per fiets) om de boeiende regio ‘Grensleie’ te leren kennen en te genieten van het rijke verleden, de prachtige natuur en de couleur locale.
Talen: NL - ENG - Mail Guy

Moorslede

Dirk Vandenberghe (Dadizele, Moorslede)

Tijdens een wandeling met Dirk in Dadizele kom je alles te weten over het rode draadje in de neogotische basiliek, het verdwenen Dadipark, de boegbeelden Ridder Jan en de Pompeschitter en het historisch kasteel Mariënstede.
Taal: NL - Mail Dirk

Roeselare

Lex Corijn (Roeselare)

Lex kent Roeselare als z’n broekzak. Hij runt z’n eigen B&B in het hartje van de stad dus een warme ontvangst geven zit hem in het bloed. Hij neemt je graag mee op sleeptouw in Roeselare en vertelt je alles over de stad en het Kanaal Roeselare-Leie.
Talen: NL - FR - ENG - DU - Mail Lex

Carine Bouckaert (Roeselare)

Carine is geboren en getogen in Roeselare en laat je graag ervaren wat zorgeloos “Roeselen” is. Ze neemt je mee op een wandeltocht door deze dynamische stad langs unieke plekjes en bezienswaardigheden, genietend van een stukje groen, winkelstraten, leuke cafeetjes of terrasjes.
Talen: NL - ENG - Mail Carine

Waregem

Marc Crabeels (Waregem)

Hij woont en werkt in Waregem en spendeert vaak zijn vrije tijd op de fiets in en rond deze stad. Marc neemt je met veel plezier mee voor een fiets- of wandeltocht door Waregem, van het centrum tot de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field.
Talen: NL - FR - Mail Marc

Rik Verhaeghe (Waregem)

Rik is een rasechte Waregemnaar. Waregem is een stad in volle verandering maar ook met heel wat onbekendere historische weetjes. Hij brengt het je allemaal, en als je iets verder wil gaan neemt hij je mee op de fiets van Deerlijk tot in Zulte!
Talen: NL - Mail Rik

Wielsbeke

Luc Delodder (Wielsbeke)

Luc heeft een passie voor fietsen, wandelen en zijn regio en deelt dit graag met jou. Van Waregem over Wielsbeke tot Wakken fietst hij met jou langs de mooiste plekjes en vertelt hij je leuke anekdotes die je niet in de toeristische gidsen terugvindt. 
Talen: NL - FR - ENG - Mail Luc

Gaby Benoit en Monique Claerhout (Wielsbeke)

Op hun tochten verkennen Monique en Gaby interessante plaatsen en gebouwen, hier en daar doorspekt met weetjes, lokale anekdotes en vergeten legenden. De rustige natuurgebieden rond de oude Leiemeanders en de Mandel vormen hun favoriete domeinen om te wandelen. Combinatietochten per fiets en te voet behoren tot de mogelijkheden, net zoals een dauwtrip of avondwandeling. Op aanvraag kan je fietsen verkrijgen via hen.
Taal: NL - Mail Gaby en Monique

José Tack (Wielsbeke en Harelbeke)

José is een echte Wielsbekenaar. Als medewerker van de heemkundige kring Wielsbeke kan hij heel wat historische weetjes vertellen over Ooigem, Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve. Bij uitbreiding neemt hij je ook mee naar Harelbeke. Een streek die heel wat idyllische hoekjes kent.
Taal: NL - Mail José

Zulte

Chris Lassuyt (Olsene, Machelen, Zulte)

Als inwoner van Olsene en voordien Machelen-aan-de-Leie kan Chris je in contact brengen met de verborgen kantjes van Olsene, op vlak van geschiedenis, vlas, eieren, de grot, de onderaardse vluchtgang van het kasteel en leder. Zijn specialiteit is een fietstocht in Olsene en een gedeelte van Machelen (kunst). Uiteraard hoort daar ook een horecastop bij...
Taal: NL - Mail Chris

Johan Dewitte (Zulte)

Je vindt Johan vaak in en rond de Kapelhoek in Zulte. Je hebt er een natuurdomein, een oude looierij, een oude kapel, en veel meer. Je kunt er fietsen, wandelen of genieten van een koele drink in ’t Kapelhuis.
Talen: NL - ENG - Mail Johan

Dirk Goeminne (Olsene, Machelen, Zulte)

Zulte met zijn twee deelgemeenten Olsene en Machelen-aan-de-Leie is absoluut een verkenning waard. Dirk neemt je mee met de fiets of te voet langs twee kastelen, Olsene Rotse, Machelen Put met het Raveelmuseum en het romantisch Karperstraatje, vergane brouwerijen, de Franse militaire begraafplaats en veel meer.
Taal: NL - Mail Dirk

Zwevegem

Jan Goemaere (Moen, Zwevegem)

Jan houdt van recreatief en sportief fietsen maar dan vooral van fietsen in de  Leiestreek. Het Kanaal Bossuit-Kortrijk, dat de Leie en Schelde verbindt, heeft  geen geheimen voor Jan. Hij deelt dan ook graag zijn kennis met jou en wil je vooral de natuurpracht van de omgeving van Zwevegem en Kortrijk tonen.
Talen: NL - FR - ENG - Mail Jan

De Leiestreek Greeters hebben ook collega's in Frankrijk, meer info vind je op www.greetersdelalys.org

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF