2 fietsers aan het water

Greeters Leiestreek

Oproep nieuwe Greeters

Toerisme Leiestreek lanceerde in april 2014 de ‘Leiestreek Greeters’. Na vier jaar gaan we op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers uit de regio die geregeld enkele uurtjes vrij hebben, graag vertellen en vooral trots de eigen gemeente en streek aan bezoekers willen tonen.

Wat is een Greeter?

Een Greeter

  • is een vrijwilliger die onbezoldigd op een enthousiaste manier bezoekers en toeristen rondleidt in de eigen gemeente, stad of streek
  • vertelt geen ingestudeerde historische feiten, maar eigen verhalen en anekdotes
  • toont zijn favoriete plekjes, cafeetjes of restaurantjes aan de bezoeker op een informele en leuke manier
  • neemt de bezoekers mee te voet of met de fiets
  • kan maximum 6 personen meenemen op een greetbeurt

 

Wat biedt Toerisme Leiestreek?

PROMOTIE: Toerisme Leiestreek bouwt het netwerk van ‘Greeters van de Leiestreek’ verder uit. De Greeters worden gepromoot via een eigen website (www.greeters-leiestreek.be) en via de promotiekanalen van Toerisme Leiestreek (brochures, campagnes, Facebook, nieuwsbrief…)
OPLEIDING /BEGELEIDING: Toerisme Leiestreek biedt nieuwe Greeters een kort en gratis opleidingsmoment rond gastvriendelijkheid – kennis van de regio.
OPVOLGING: Toerisme Leiestreek organiseert jaarlijkse ontmoetingsmomenten waarop de ‘Leiestreek Greeters’ worden uitgenodigd om kennis te maken met elkaar en met de regio.

Wil jij graag een ‘Leiestreek Greeter’ worden?

Stuur dan je kandidatuur door naar info@toerisme-leiestreek.be voor eind maart 2018.
Graag ontvangen we jouw contactgegevens (naam, adres, e-mail en telefoonnummer), de gemeente(s) waar je wenst te greeten, je interesses en je motivatie waarom jij de geschikte Greeter bent voor de Leiestreek.