Happy Trip naar Kortrijk

Autovrij op vakantie, heerlijk!

Meer dan 130 hotels en B&B’s uit West-Vlaanderen bieden je de mogelijkheid om supervoordelig met de trein op vakantie te komen. Ter plaatse is van alles aanwezig voor een fijne vakantie: je hoeft je auto geen enkel moment te missen.

Hoe werkt het?

Je boekt via deze link online een overnachting bij één van de deelnemende logies. Binnen de 24 uur ontvang je een kortingscode om treintickets te bestellen voor slechts €10,90 heen én terug vanuit elk Belgisch station. Ter plekke kan je je verplaatsen met de bus van De Lijn.

In Kortrijk is ook een uitgebreid aanbod (elektrische) fietsen, kan je een Vespa of elektrische step huren, kan je een mooie wandeling maken, zalig shoppen, lekker eten,… onbezorgd heerlijk autovrij met vakantie dus!

Algemene info over Happy Trip vind je hier.

Boek online je Happy Trip logies

Boek via de link hieronder een overnachting bij één van de deelnemende logies. Je ontvangt voor afreis kortingscodes om je treintickets te bestellen voor slechts €10,90 heen én terug vanuit elk Belgisch station.

Happy Trip naar Kortrijk

Architectuur-, kunst-, creatieve en modestad, Kortrijk kent meer dan één identiteit. Met haar historische én hedendaagse panden en shopadresjes voor mode, kunst en interieur. Blikvanger is de Leie, slagader van de stad, met zijn verleidelijke vernieuwde oevers en het Buda-eiland, het kloppend hart van creatief Kortrijk. Logeren doe je in een van de vele hotels en B&B's.

Vervoer ter plaatse

Kortrijk heeft een eigen treinstation.

(Fiets)verhuur

In Kortrijk kan je bij vzw Mobiel en Toerisme Kortrijk fietsen huren. Aan de achterkant van het treinstation zijn Bluebikes van NMBS beschikbaar. Ook vele hotels of B&B's hebben fietsen ter beschikking van hun gasten.

Bus

Ter plekke kan je je verplaatsen met de bus van De Lijn.
Met de online routeplanner van de Lijn plan je gemakkelijk je reis ter plaatse. Een overzicht van alle bussen in Kortrijk vind je hier

Taxi

Uiteraard staan er in Kortrijk heel wat taxibedrijven klaar om je op je bestemming te brengen: een zevental daarvan kun je vinden aan het stationsplein.

Een overzicht van alle taxi's vind je hier.

Bootverhuur

Bij Bar Bootel Ahoi en De Keper kan je motorboten huren zonder dat je een vaarbrevet nodig hebt. De boten zijn gemakkelijk te varen en aan te meren en comfortabel voor de beginnende schipper, en tevens een genot voor de gevorderde piloot. 

Elektrische deelstep

Vanaf 1 juni zullen er ook in Kortrijk elektrische deelsteps beschikbaar zijn. Meer info volgt binnenkort.

Dienst voor toerisme

Spring voor meer informatie even binnen in de dienst voor toerisme of bezoek de website van Toerisme Kortrijk.

Boek online je Happy Trip logies

Boek via de link hieronder een overnachting bij één van de deelnemende logies. Je ontvangt voor afreis kortingscodes om je treintickets te bestellen voor slechts €10,90 heen én terug vanuit elk Belgisch station.

Nog meer Happy Trip bestemmingen

Met Happy Trip kan je goedkoop reizen naar maar liefst 17 West-Vlaamse gemeenten. Ontdek alle gemeenten en hun aanbod hieronder: 

Happy Trip in Kortrijk uitgetest

Blogger Bart Melis van Vetexbart ging met de trein naar Kortrijk en beleefde een zalige tweedaagse. Lees zijn reisverslag over Kortrijk hier

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF