Doen

Harelbeke

Harelbeke

Harelbeke is de stad van de muziek bij uitstek. Zijn rijke muzikale traditie, die teruggaat tot de 11e eeuw, is nog altijd springlevend dankzij de vele muzikale groeperingen. Op een van die optredens drink je met smaak een biertje van een van de brouwerijen die de stad rijk is. Harelbeke krijgt momenteel een grondige transformatie door de Leiewerken die het aanzicht van de stad hertekenen. Hieronder vind je 5 tips die je niet mag missen.

CONTACTEER TOERISME Harelbeke...

Harelbeke kerk
Windsurfen De Gavers

Provinciedomein De Gavers

Provinciedomein De Gavers is een paradijs voor sporters, natuurliefhebbers, waterratten, avonturiers en zonnekloppers. Het is onmogelijk om je hier te vervelen. Een greep uit het uitgebreide aanbod: je kan er zeilen, surfen en kajakken op het Gavermeers, aan avonturensport doen op het hoogteparcours, meer leren over de natuur in het bezoekerscentrum, er zijn speel- en ligweiden, twee cafetaria's en veel meer! Honden kunnen hun hartje ophalen op twee loopweides.

Meer info over de Gavers...

Brouwerij De Brabandere

Deze familiebrouwerij is gevestigd in Bavikhove, een deelgemeente van Harelbeke. Eén van de eerste speciaalbieren van de brouwerij was Petrus Roodbruin, een typisch streekproduct uit de Leiestreek dat je zeker eens geproefd moet hebben. Ook de Bavik Super Pils staat hoog aangeschreven en sleepte al heel wat prijzen in de wacht. In het bezoekerscentrum 'Het Brouwershuys' leer je er alles over.

Meer info over Brouwerij De Brabandere...

Brouwerij De Brabandere Bavik bier Harelbeke Bavikhove
Brouwerij De Meester Harelbeke Stasegem bier café

Brouwerij De Meester

Brouwerij De Meester wil de traditie van het artisanaal brouwen terug nieuw leven in blazen. De bieren worden uitsluitend gebrouwen volgens het traditioneel brouwproces, met de grootste zorg en uitsluitend met natuurlijke grondstoffen. Bezoeken op afspraak zijn mogelijk. Van vrijdag tot en met zondag kan je iets drinken in het brouwcafé met terras.

Meer info over brouwerij De Meester...

vlas roterij

Oude Leiewandelroute

Deze wandelroute (10,8 km) start op het dorpsplein van Bavikhove. Je wandelt door de vallei van de Plaatsebeek naar oude Leiearmen. Onderweg herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek.

Meer info over de Oude Leiewandelroute...

Muizelmolen Harelbeke Hulste restaurant

Muizelmolen

Deze imposante stenen stellingmolen is nu ingericht als gastronomisch restaurant. Het restaurant is open van donderdag tot maandag. Je kan best reserveren op voorhand.

Meer info over de Muizelmolen

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF