Doen

Ingelmunster

Ingelmunster

Ingelmunster wordt ook wel de ‘Brigandsgemeente’ genoemd. Die naam verwijst naar de veldslag die in 1798 tijdens de boerenkrijg werd uitgevochten met Franse soldaten. De Brigandstraditie blijft levendig dankzij het gelijknamige bier van Brouwerij Vanhonsebrouck, die zijn roots heeft in Ingelmunster en die je nu kan bezoeken in buurstad Izegem.

CONTACTEER TOERISME Ingelmunster...

Ingelmunster Markt
Ingelmunster Kanaal Roeselare-Leie

Weverijfietsroute

De Weverijfietsroute (41 km) laat je de streek rond Ingelmunster verkennen. Je start aan de Markt en fietst eerst op het jaagpad langs het Kanaal Roeselare-Leie. In Hulste wenkt de Muizelmolen en in Ooigem bevindt zich het natuurreservaat Oude Leiearm en het imposante Munckenhof.

Meer info over de Weverijfietsroute...

Café De Fagot

Café De Fagot is een kunstkroeg aan het Kanaal Roeselare-Leie. Het café is vooral bekend omdat het al een kwarteeuw artiesten uit de muziekwereld uitnodigt. Het is ook een van de toeristische infopunten in de Leiestreek. Dit zijn zaken waar de uitbater je graag verder helpt met leuke tips in de omgeving.

Meer info over café De Fagot...

Fagot café Ingelmunster
Labadoux Ingelmunster festival

Labadoux festival

Het Labadoux festival gaat elk jaar in mei door in Ingelmunster. Je maakt er kennis met het beste van de wereldmuziek.

Meer info over labadoux...

Bierkasteel brouwerij vanhonsebrouck michelles pub brasserie bier

Bierkasteel van Brouwerij Vanhonsebrouck

In het Bierkasteel, het bezoekerscentrum van Brouwerij Vanhonsebrouck, maak je een boeiend bezoek met gids doorheen de productie. In de bierboetiek vind je nadien een tof aanbod biergadgets, bierpralines en de bieren in geschenkverpakking. Proef alle speciaalbieren of gerechten met bier als smaakmaker in het bijzondere decor van Michelles Pub & Brasserie. 

Meer info over het Bierkasteel...

Eperon d'Or museum Izegem schoenen borstels

Eperon d'Or

Vlakbij Ingelmunster vind je Eperon d'Or in buurstad Izegem. Dit museum vertelt het verhaal van de schoenen- en borstelnijverheid die de streek groot maakte. 3700 paar schoenen en heel veel werktuigen wachten je op. Ook het prachtige art decogebouw op zich is al een bezoek waard. Op de bovenste verdieping vind je een gratis bezoekerscentrum met alle info over de regio.

Meer info over Eperon d'Or... 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF