Slapen

5x eten en slapen in een toprestaurant

De Leiestreek kent een aantal toprestaurants waar fijnproevers aan hun trekken komen. Er zijn ook 5 van die restaurants die genoteerd zijn in de Gault&Millau gids, waar je na jouw culinaire topervaring nog kan blijven logeren:

Caspium by Boury Roeselare bed and breakfast restaurant

Caspium by Boury

Tim Boury van restaurant Boury in Roeselare werd enkele jaren geleden door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Jonge chef van het jaar’ en kreeg er van Michelin ondertussen twee sterren bovenop. In de laatste Gault&Millau gids was hij zelfs ‘Chef van het jaar’. Wie uitgebreid wil tafelen en genieten van een glaasje wijn, hoeft niet meer naar huis te rijden. Na een diner kan je er blijven slapen in Caspium by Boury: drie luxueuze gastenkamers boven het restaurant.

Meer info over Caspium by Boury...

Le Nord Roeselare bistro bed and breakfast

Le Nord

Een oude stadswoning in hartje Roeselare werd omgebouwd tot de luxueuze B&B Le Nord. De B&B heeft naast drie kamers ook zijn eigen restaurant waar je terecht kan voor heerlijke menu’s van de chef. Het restaurant behaalde 13/20 in de Gault&Millau gids.

Meer info over B&B Le Nord...

Messeyne Kortrijk hotel restaurant

Messeyne

In Messeyne in Kortrijk kan je tafelen in een elegant decor. Men serveert er traditionele en moderne Franse gerechten op topniveau. De chef werkt heel seizoensgebonden en behaalde 14/20 in de gastronomische gids Gault Millau. Nadien slaap je in het sfeervolle hotel, pal in het historische centrum van Kortrijk.

Meer info over Hotel Messeyne...

Culinair Lauwe Menen restaurant bed and breakfast

Culinair

In het stijlvolle restaurant Culinair in Lauwe (Menen) kan je genieten op het terras of in de mooie tuin. De chef behaalde 15/20 in de Gault&Millau gids. Na een lekkere maaltijd kan je blijven logeren in de B&B.

Meer info over B&B Culinair...

De Gouden Klokke Avelgem restaurant slapen

De Gouden Klokke

De Gouden Klokke staat met 13/20 in de Gault & Millau gids. Het restaurant is gehuisvest in een prestigieuze hoeve in Avelgem. Het vormt een stijlvol kader waar je op alle vlakken wordt verwend. Eigenaars Thierry Vancoppenolle en Ann Hoste bieden een combinatie van schoonheid en een verfijnde keuken aan. Na de maaltijd kan je blijven slapen in drie kamers.

Meer info over De Gouden Klokke...