Eten & drinken

5x prinsheerlijk ontbijten

Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Ja, maar vooral lekker! Dat bewijzen de volgende 5 ontbijtadresjes in de Leiestreek.

Donza, Deinze

Met zijn houten tafel en retrotegels ademt dit koffiehuis nostalgie, maar tegelijkertijd oogt het hip. Bestel er een perfecte koffie bij een ontbijt of lunch. Alles wordt bereid in huis, van het bio-zuurdesembrood tot de confituur, van de scones tot de Fluffy Cheesecake.

MEER INFO OVER DONZA

Luv L'Oeuf, Gent

Wat je allemaal bereiden kan met een eitje! Shakshuka, brioche French toast, mimosa’s ... Maar Luv L'Oeuf serveert ook zachtgekookte eitjes mét soldaatjes, de hele dag door. Want eigenzinnige millennials eten precies wat en wanneer ze willen. Gelijk hebben ze. Alle ontbijten en brunches zijn huisgemaakt door een chef-kok van topniveau, op basis van bio-eitjes.

MEER INFO OVER LUV L'OEUF

Tarterie, Kortrijk

In het open atelier van Tarterie zie je de bakkers als ware kunstenaar aan het werk. Alles wordt bereid met authentieke ingrediënten, zelfs de confituur, chocopasta en granola voor bij het ontbijt en de lunches. Om af te halen of ter plekke van te genieten.

MEER INFO OVER TARTERIE

Tastoe, Roeselare

De heerlijkste geur ter wereld? Misschien is dat versgebakken brood. Toch dat van de warme Tastoe-bakker want hij verheft baksels tot culinaire hoogtes. Of hoe noem je anders een hartige eclair met kaascrème en zwarte peper? Of een boule met mango en geitenkaas? Proef ze met een koffie erbij, in de stijlvolle broodbar of op het zonterras.

MEER INFO OVER BROODBAR TASTOE

Knus by Lucy, Zwevegem

De ontbijten (enkel op reservatie) variëren van gezonde tot zoete ontbijten en een luxeontbijt met bubbels. Homemade, uiteraard, en geserveerd met de beste koffie of thee.

MEER INFO OVER KNUS BY LUCY

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF