Wandelen
Wandelen

5x wandelplezier in het najaar

In het najaar mogen de fietsen op stal blijven en binden we de wandelschoenen aan. We geven je 5 wandelroutes en - locaties die je onderdompelen in de mooiste herfst- en winterlandschappen die de regio te bieden heeft.

1. Oude Leie wandelroute

Bavikhove - Ooigem - Desselgem (10,8 km)

Je wandelt door de vallei van de Plaatsebeek naar een eerste oude Leiearm. Onderweg herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek. Via weidedoorsteken, knuppel- en graspaden kom je in meer bosrijk gebied. Een tweede oude Leiearm brengt je langs het kasteel van Ooigem en de historische hofstede Munkenhof. De Oude Leiewandelroute biedt gevarieerde landschappen die ook in de herst en de winter blijven verwonderen.
 

NAAR DE OUDE LEIEWANDELROUTE

2. Afsnee-Keuze wandelroute

Afsnee - Drongen (9 km)

De route start in het dorpje Afsnee en verbindt de kouter van Afsnee met het natuurgebied de Keuzemeersen. In Afsnee wandel je door en langs open velden. Aan de andere kant van de Leie kun je vooral nog genieten van de nog aanwezige natuur in de lager gelegen Keuzemeersen. Zalig om 's najaars hier even te onthaasten!
 

NAAR DE AFSNEE-KEUZE WANDELROUTE

3. Oude Kalevallei wandelroute

2 lussen: Merendree (7 km) of Vinderhoute (8 km)

De route staat synoniem met wandelen in een beschermd landschap tussen de kastelendorpen Merendree, Vinderhoute en Lovendegem. Je komt langs de rivier Oude Kale, meersen en kouters. Een prachtig decor om even in te verdwalen!
 

naar DE OUDE KALEVALLEI WANDELROUTE

4. Streetartwandeling in Roeselare

Roeselare (7 km)

Zin om de strafste street art van Vlaanderen en Brussel, zo verkozen door Radio 1, in real life te bewonderen? Haal jouw gratis plattegrond in het toeristisch onthaal van stad Roeselare en laat je verrassen door metershoge murals en kleine creatieve ingrepen. Er is ook een toffe fotozoektocht voor kinderen. Of combineer de wandeling met een gezellig bezoekje aan de stad... Keuze zat!
 

naar de STREETARTWANDELING IN ROESELARE

5. Meer dan 50 groene plekken om te ontdekken

Aan natuur geen gebrek in de Leiestreek! Gezellig kuieren of verkwikkend stappen kan in één van de vele groendomeinen, parken, provinciedomeinen en bossen in de buurt.
 

DE GROENE PLEKKEN IN JOUW BUURT

Of maak zelf je eigen tocht...

Natuurlijk kan je ook zelf jouw eigen tocht uitstippelen en gebruik maken van de knooppunten van onze 3 wandelnetwerken 'Land van Mortagne', 'Land van Streuvels'  en 'Poelberg - Meikensbossen'.
 

Meer info over onze wandelnetwerken


Nog wat kracht over in de beentjes?
 

Ontdek het volledige aanbod aan wandelroutes

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF