Doen
Kids

Activiteiten met kinderen

Een dagje genieten met de kinderen of kleinkinderen? Dan ben je in de Leiestreek aan het juiste adres! Hier beleven klein én groot onvergetelijke avonturen. Ravotten in speelnatuur, musea ontdekken door kinderogen, serieuze capriolen uithalen of je wagen aan een van de gezinsvriendelijke ‘Op Avontuur met Blob’-zoektochten. Manieren bij de vleet dus om het voor de hele familie spannend te houden.

Musea voor het hele gezin!

Deze musea weten zowel jong als oud te charmeren en pakken uit met parcours zo bijzonder dat zowel de kleuter als de puber zich niet vervelen.

BEKIJK DE FAMILIEVRIENDELIJKE MUSEA

Op stap met Blob

Blob neemt je mee op een reeks gezinsvriendelijke zoektochten die groot en klein charmeren. Samen ontdek je mooiste groene plekjes van de Leiestreek en steek je heel wat natuurweetjes op. De Blob-zoektochten zijn geschikt voor families met kinderen van 7 tot 12 jaar.

MEER INFO OVER DE BLOB GEZINSZOEKTOCHTEN

Avontuur voor taaie meiden en stoere kerels

Ben je twaalf en nergens bang van? Wil je voortdurend je grenzen verleggen en grootste avonturen beleven? Dan hoef je niet verder te zoeken… Opgepast! Adrenalinerisico! 

MEER INFO OVER ONS AVONTUURLIJK AANBOD

Heerlijk buiten ravotten!

Sommige natuurdomeinen bieden net iets meer dan alleen maar natuur. Kwestie van meerdere generaties tevreden te stellen. Dus vind je hier naast bossen, velden en wandelpaden ook indrukwekkende speelburchten, speeltractors, dierenparken of zelfs een heus Robinsoneiland.

MEER INFO OVER SPELEN IN HET GROEN

Knooppunten verbinden

Ook korte beentjes kunnen stevig stappen. En al helemaal als ze knooppunten mogen zoeken. De Leiestreek pakt uit met twee wandelnetwerken: Land van Mortagne en Land van Streuvels en die leiden je naar wondermooie plekken. En dat net om de hoek.

MEER INFO OVER DE WANDELNETWERKEN

Zalig binnen spelen

Geen zin in weerstress of even vluchten voor een regenbui? Binnenspeeltuinen bij de vleet! Nu eens slaat je kroost aan het klauteren, dan weer rijden ze met gocarts, maken ze salto’s in het ballenbad of halen ze toeren uit op de trampoline.

BEKIJK DE INDOOR SPEELTUINEN

Pret op de kinderboerderij

Grote en kleine natuurvrienden komen thuis op een van de kinderboerderijen om er de ezels te aaien, paardje te rijden, brood te bakken of de dieren te voederen. Of proeven van het échte boerenleven.

BEKIJK DE KINDERBOERDERIJEN

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF