De Groote Oorlog
De Groote Oorlog

App achter het front van 14-18

Met de mobiele app "Achter het front van 14-18" ervaar je het leven en overleven tijdens de Duitse bezetting in de gemeenten van de Leiestreek. Burgers en soldaten nemen je mee langs ziekenhuizen, vliegvelden, kerken, scholen en begraafplaatsen. Op een aantal plaatsen kan je foto’s van toen over het actuele beeld schuiven. De routes zijn geïllustreerd met uniek fotomateriaal, historische informatie, persoonlijke getuigenissen en leuke weetjes.

De app biedt 7 wandelroutes aan in de BIE regio (Roeselare, Ingelmunster, Moorslede, Staden, Lichtervelde, Hooglede en Izegem), 2 autocarroutes en 4 thematische autoroutes in de ruimere Leiestreek (Wervik, Kortrijk, Waregem, Deinze…). Wie liever zelf een route langsheen de WO I bezienswaardigheden in de regio samenstelt, kan kiezen uit zo'n 75 plaatsen.

Download de app "Achter het front van 14-18" via de App Store of Google Play

Ook in het Wereldoorlog 1 magazine "Achter het front van 14-18", een hebbeding met een schat aan verhalen, beelden, cijfers en feiten, vind je extra informatie over de Eerste Wereldoorlog in de Leiestreek en de regio rond Roeselare. Wil je het magazine online bekijken? Neem dan hier een kijkje.

Meer info over de 'Groote Oorlog' in de Leiestreek vind je hieronder terug. De info over WO I in heel Vlaanderen vind je op de website 2014-18.