Eten & drinken
Bier

Bierwandeling Kortrijk

Toerisme Kortrijk, Brouwerij Omer Vander Ghinste en Beerwalk slaan de handen in elkaar voor een bierwandeling met gids door het historische centrum van Kortrijk, een ontdekkingstocht van vergeten verhalen en bouwwerken.

Onderweg leer je meer over de volkse onrust die heeft geleid tot de Guldensporenslag (met name de gevangenzetting van de meesters van de brouwersgilde), de stedelijke inkomsten (tot 60%) van accijnzen op bier en zijn grondstoffen die geleid hebben tot de bloei van Cortryck of het bewijs dat Kortrijk destijds de meeste cafés per inwoner ter wereld had – tot één op 9 huishoudens.

Drie uur lang neemt een gids/zytholoog de deelnemers mee op een tocht die gaat over de geschiedenis van het streekbier, het door UNESCO recent erkend cultureel erfgoed. Onderweg stopt de wandeling om vijf bieren te leren proeven en bespreken. Kortrijk BeerWalk is specifiek uitgewerkt rond het rijke gamma van Brouwerij Omer Vander Ghinste en zijn smaakgeheimen en verhalen. Kortom, de BeerWalk is de perfecte combinatie van leren over het verleden en genieten van het heden!

Deelnemen of boeken kan als individu en als groep op www.beerwalk.be