Agenda

Beleef de koers

De wielersport zit diep in de genen van de inwoners van de Leiestreek geworteld. Nagenoeg elke stad en elk dorp hebben één of meerdere kampioenen voortgebracht. Als er koers is dan komen de mensen massaal op straat en begint een spontaan volksfeest. Het kan geen toeval zijn dat de meerderheid van de "Dorpen van de Ronde" in de Leiestreek liggen. Met de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere KoerseDwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem heeft het gros van de Vlaamse voorjaarsklassiekers de start en/of de aankomst in de Leiestreek.

Het bijwonen van start en aankomst is een hele belevenis. Maar je kan natuurlijk ook zelf in het spoor van jouw wielerhelden de fiets nemen en een prachtig koersweekend beleven in onze regio. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de volgende cyclo's: Kuurne-Brussel-Kuurne cycloDwars door Vlaanderen cyclo en Gent-Wevelgem cyclo.

Geniet na die sportieve inspanning meteen van een ontspannend verblijf in een luxueus hotel of een gezellige B&B!

BEKIJK DE LOGIES IN DE LEIESTREEK

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF