Eten & drinken
Bier

Bier

Bier van hier

De Leiestreek grossiert in bijzondere bieradressen. Je drinkt er geen standaardbieren, wel creatieve streekbiertjes, met liefde en passie gebrouwen. En om al dat bier makkelijker te verteren kan je van het ene naar het andere interessante bieradres fietsen. Zo ontdek je meteen een resem ambachtelijke brouwerijen en fijne volkscafeetjes. Ambiance verzekerd!

De fietspocket ‘Bier in de Leiestreek’ bevat vier verfrissende fietsroutes, stuk voor stuk voorzien van een stevige schuimkraag. De knooppunten brengen je langs sfeervolle cafés, brasseries en restaurants waar je proeft van karaktervolle brouwsels.

Dé beste bieradresjes op en rond de fietsroute met start in Izegem!

Het Bierkasteel, Izegem

Dit moderne bezoekerscentrum van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck in Izegem opent enthousiast zijn deuren. Na je bezoek kan je proeven van het ruime aanbod speciaalbieren of van gerechten met bier als smaakmaker in Michelles Pub & Brasserie, of inkopen doen in de bierboetiek.

MEER INFO OVER HET BIERKASTEEL

D'Oude Maalderij, Izegem

Brouwerij D’Oude Maalderij pakt uit met karaktervolle degustatiebieren. Je bezoekt de brouwerij in groep of proeft van de brouwsels, vintagebieren en biergerechten in de estaminet. De toonaangevende bierwebsite Ratebeer.com verkoos die Estaminet De Brouwerij al verschillende jaren op rij tot beste brouwerscafé van België.

MEER INFO OVER D'OUDE MAALDERIJ

Gulden Spoor, Gullegem

Een brouwerij mét restaurant. Logisch dus dat de zythologen van restaurant ’t Rusteel nauwlettend toekijken of de gerechten en bieren van de eigen brouwerij Gulden Spoor wel goed matchen. Het passievolle bierrestaurant heeft dan ook een reputatie hoog te houden.

MEER INFO OVER GULDEN SPOOR

Oude Sint-Pieter, Izegem

Het beste café van Izegem is meteen ook een rariteitenkabinet waar je je ogen uit kijkt. De goed gevulde knabbelkaart countert deskundig dat ene pintje te veel.

MEER INFO OVER DE OUDE SINT-PIETER

Gainsbar, Kortrijk

Een opvallende fresco, zeventig verschillende bieren en tal van seizoenbieren. Nog een vleugje kunst en het geluk is compleet. ’s Weekends doen dj’s hun swingende ding in Gainsbar.

MEER INFO OVER GAINSBAR

Brouwerij Omer Vander Ghinste, Bellegem

In juni 2020 opende een gloednieuwe bezoekerscentrum waar je gratis welkom bent. Je kan er in het weekend de historische brouwzaal bezoeken en achteraf genieten van een van de bieren in de sfeervolle taprooms.

MEER INFO OVER OMER VANDER GHINSTE

Brouwerij De Brabandere, Bavikhove

Meesterbrouwer Chris Van Acker leidt je in het bezoekerscentrum ‘t Brouwershuys enthousiast rond en laat je proeven van de roodbruine bieren, typisch voor de Leiestreek.

MEER INFO OVER DE BRABANDERE

Zin in nog meer bier?

BEKIJK DE POCKET 'BIER IN DE LEIESTREEK'

Glaasje op, ga te voet!

Wie zeker wil zijn dat hij geen fietscapriolen uithaalt, kan ook te voet op biertocht trekken. Zowel Kortrijk als Roeselare pakken uit met een bierwandeling. Authentieke cafés laten je er proeven van dé lekkerste streekbieren. In Roeselare hop je uiteraard even binnen in Brouwerij Rodenbach, het kloppende hart van de bierstad.

MEER INFO OVER DE BIERWALK KORTRIJK

MEER INFO OVER DE ROESELAARSE BIERWANDELING

MEER INFO OVER BROUWERIJ RODENBACH

Niet te missen!

Tijd voor nog wat extra biervertier? Deze pleisterplekken zijn een hit bij elke bierfanaat!

3 speciale brouwerijen

Brouwerij ‘t Verzet, Anzegem

Drie vrienden studeren af en starten als hobbybrouwer om uiteindelijk, een paar jaar later, hun eigen brouwerij te beginnen. Vandaag brouwt ’t Verzet eerlijke, eigenzinnige bieren vol karakter.

MEER INFO OVER BROUWERIJ 'T VERZET

Dok Brewing Company, Gent

De nieuwste stadsbrouwerij van Gent huist in hotspot Dok Noord, in een beschermd industrieel pand. Een plek om te proeven en je ogen goed de kost te geven.

MEER INFO OVER DOK BREWING COMPANY

Brouwbar, Gent

Deze artisanale brouwerij wordt gerund door rebelse brouwers met een uitgesproken Gents karakter. Ze serveren je graag de nodige uitleg en de bieren op de tap wisselen geregeld.

MEER INFO OVER BROUWBAR

3 fantastische biercafés

't Kruiske, Deerlijk

Beer Awards riep ’t Kruiske, het café op de Belgiek, al twee jaar op rij uit tot hét biercafé van het jaar. Kevin is dan ook gepassioneerd door bier en Marinka serveert de heerlijkste gerechten.

MEER INFO OVER 'T KRUISKE

De Planck, Gent

Op dit binnenschip heb je keuze uit wel 200 bieren. Te vinden vlak voor Kinepolis. Zeebenen zijn geen vereiste.

MEER INFO OVER DE PLANCK

Hert & Ziel, Zwevegem

Niets dat beter smaakt dan een boerenboterham. En al helemaal als die belegd is met paté op basis van Omer of LeFort.

MEER INFO OVER HERT & ZIEL

Bekijk de leukste biercafés

3 verrassende bieradressen

Den Hert, Eke

Deze heldere ontbijt- en lunchstek én microbakkerij serveert naast al dat huisgebakken brood ook enkele speciaalbieren.

MEER INFO OVER DEN HERT

't Walhalla, Roeselare

Twijfelaars moeten in ’t Walhalla zijn, hier hoef je immers niet te kiezen. Er staan 150 bieren op de kaart.

MEER INFO OVER 'T WALHALLA

Kantien, Gent

Uitkijken over de Watersportbaan, een menukaart gevuld met huisgemaakte klassiekers en een fijne selectie craft bieren. Alleen maar goed nieuws!

MEER INFO OVER KANTIEN

Logeren tussen bieren

Wie graag uitgebreid proeft, boekt beter een hotelkamer. En dat kan zelfs op een van die bijzondere adressen waar de Leiestreek prat op gaat.

Meat Heat, Harelbeke

Een familieslagerij met meer dan 80 lentes op de teller, een zelfontworpen tafelbarbecue, thema-avonden, demo’s en … plek zat. Logeren met zijn twee of liever met de hele vriendenbende?

MEER INFO OVER MEAT HEAT

De Kaleihoeve, Harelbeke

Deze gerestaureerde boerderij pakt uit met een zwembad, feestzaal, buitenkeuken, … en genoeg plek om 14 personen te herbergen.

MEER INFO OVER DE KALEIHOEVE

Babillie, Roeselare

Vergaderen in stijl en daarna nog graag wat blijven hangen, met een pintje erbij? Het kan in deze piekfijn gerestaureerde hoeve met zicht op de bloementuin.

MEER INFO OVER BABILLIE

Grote Goesting, Wevelgem

Vlakbij Brouwerij Gulden Spoor en de Leie wacht deze fietsvriendelijke vakantiewoning, een gezellige, zotte beestenboel, geschikt voor 10 personen.

MEER INFO OVER GROTE GOESTING

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF