Doen
Varen

Bootje varen op de Leie

Bootje varen, aanmeren en uitgebreid lunchen of dineren. Bestaat er een heerlijker combinatie? Tal van rederijen verhuren boten in allerlei maten en gewichten.

BEKIJK ALLE BOOTVERHUURDERS

Zeker een boottocht op de Oude Leie in de Oost-Vlaamse Leiestreek mag niet ontbreken op je 'bucketlist'! Je start in Gent of Deinze en zet koers naar een van de volgende restaurants:

Nenuphar, Afsnee

Pal naast de Leie, netjes afgezoomd door wat gestileerde buxus, vind je het terras van restaurant Nenuphar waar ondertussen al de derde generatie aan het roer staat.

MEER INFO OVER NENUPHAR

Auberge du Pêcheur, Deurle

Een rasechte klassieker en dus een huis van vertrouwen waar heel Sint-Martens-Latem ooit wel eens passeert en waar je nog steeds uitstekend eet.

MEER INFO OVER AUBERGE DU PECHEUR

Au Bain Marie, Deinze

Hier geniet je in een villa van Henri van de Velde mét zicht op de weiden van kasteeldomein Ooidonk.

MEER INFO OVER AU BAIN MARIE

Gasthof Halifax, Deinze

Fan van grandioze verzichten met de glinsterende Leie in de hoofdrol? Installeer je dan op een van de vele niveauterrassen.

MEER INFO OVER GASTHOF HALIFAX

 

Brasserie BrunO, Deinze

In dit gerenoveerde pakhuis vind je een eigentijdse brasserie met Leie-terras en zowat alle mogelijk jenevers van Filliers. Op de kaart staan de gekende brasserieklassiekers.

MEER INFO OVER BRASSERIE BRUNO

Ook elders in de Leiestreek valt er heel wat te beleven op en langs het water:

Logeren én varen

Logeer je bij Auberge du Pêcheur (Deurle), dan kan je nautische verkenning van hieruit vertrekken. Of een bootje pal voor je hotelkamer. Ook B&B Halewijn en Het Tijdloze Uur, beide in Drongen, voorzien een boot zodat je meteen met dat wateravontuur kan starten.

MEER INFO OVER AUBERGE DU PECHEUR

MEER INFO OVER B&B HALEWIJN

MEER INFO OVER HET TIJDLOZE UUR

 

Cruisen in Kortrijk

In Kortrijk vaar je langs de vernieuwde Leieboorden en krijg je een bevoorrecht zicht geserveerd op de nieuwe bruggen en de roemrijke Broeltorens. En nadien praat je bij op een van de terrasjes aan de waterkant!

BOOTVERHUURDERS IN REGIO KORTRIJK

TOPTERRASJES AAN HET WATER IN KORTRIJK

Love boat!

Ga je met vrienden of familie op stap en wordt het een heuse cruise, combineer dan je elektrisch vaartochtje op de Oude Leie met een Vespatocht en maak er helemaal een onvergetelijke dag van! Booot pakt uit met arrangementen die de hele familie bekoren.

MEER INFO OVER BOOOT

Picknicken aan het water

Droom je van een romantische picknick? Check dan zeker deze plekjes aan het water!

BEKIJK DE LEUKSTE PICKNICKPLEKJES AAN HET WATER

Logeren aan het water

Broel 4, Kortrijk

Dit oude herenhuis van de stadsbrouwerij Tack, een erfgoedwoning, werd omgebouwd tot een fancy boetiekhotel. Ontbijten doe je in de voormalige brouwerszaal, in de tuin of langs de verlaagde Leieboorden. Vlakbij kun je met bootverhuur De Keper meteen het water op.

MEER INFO OVER BROEL 4

MEER INFO OVER DE KEPER

Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem

Logeren langs die kronkelende Leie die zovele schilders wist te inspireren. Auberge du Pêcheur heeft zijn eigen aanlegsteiger, werkt samen met alle reders en profiteert optimaal van zijn bevoorrechte plek. Van zonsopgang tot zonsondergang.

MEER INFO OVER AUBERGE DU PECHEUR

Het Tijdloze Uur, Drongen

Deze art-decovilla bevindt zich op een eiland, Assels, en wordt dus omringd door water. Of poëtische Leiezichten bij de vleet. Want hier vloeien maar liefst drie Leiearmen samen. Logisch dat deze B&B zijn eigen bootje heeft.

MEER INFO OVER HET TIJDLOZE UUR

1898 The Post, Gent

Dit luxueuze boetiekhotel huist in het voormalige postgebouw en ligt te pronken tussen de Korenmarkt en de idyllische Graslei. Goed voor 38 bijzondere kamers met een suite in de hoektoren die magnifieke stadszichten garandeert.

MEER INFO OVER 1898 THE POST

Goed om weten!

Op de Leie vaar je gezapig, niet sneller dan 8 km/u van Deinze tot aan het sas te Astene en 7 km/u vanaf daar tot aan de Ringvaart in Gent. Kwestie van optimaal te genieten van al het moois dat je doorkruist!

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF