Slapen

Budgetvriendelijk logeren

Logeren in de Leiestreek hoeft niet duur te zijn, integendeel! Er is een plekje om te slapen voor elk budget. Onze campings zullen je graag ontvangen in het groen. Daarnaast vind je op verschillende locaties langs de belangrijkste assen van het fietsnetwerk kampeerhutten. De kleine houten paalhutten bieden plaats aan 4 personen en zijn uitgerust met een kitchenette, tafel, krukjes, een bank en twee dubbele bedden. Al het nodige comfort is voorzien, je hoeft enkel nog een slaapzak of laken, handdoek en toiletgerei mee te nemen.

Ook in Frankrijk vind je trouwens zo'n kampeerhutten, al heten ze daar Ecolodges. Overnachten in een ecolodge kan voor 37 euro per nacht, in Vlaanderen betaal je meestal 40 euro per nacht. Van Fiefs tot Gent, een overnachting in een kampeerhut of ecolodge wordt een onvergetelijke ervaring!

Kampeerhutten in de Vlaamse Leiestreek

Kampeerhut Gent

Op de camping Blaarmeersen in Gent kan je overnachten in een van de 8 kampeerhutten. Je kan er vrij gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op de camping.

Campinglaan 16 - 9000 Gent
T 09 266 81 60 - F 09 266 81 66 - blaarmeersen.camping@farys.be - https://stad.gent/blaarmeersen

Kampeerhut Deinze

Camping Groeneveld in Bachte-Maria-Leerne telt 5 kampeerhutten, in de nabijheid van de grote vijver. Voor water, douches en toiletten kan je terecht in de sanitaire voorzieningen van de camping.

Groenevelddreef 14 - 9800 Bachte-Maria-Leerne (Deinze)
T 09 380 10 14 - F: 09 380 17 60 - info@campinggroeneveld.be - www.campinggroeneveld.be

Kampeerhut Harelbeke

In het provinciedomein de Gavers te Harelbeke (Parking Oost, Meersstraat 5) liggen 2 trekkershutten in alle rust, verscholen in het groen. De trekkershutten zijn open van 1 maart tot 15 november. De maximumverblijfsduur is 4 nachten. Elke hut is uitgerust met een gerieflijk keukentje en vier onberispelijke bedden. Voor water, douches en toilet kan je kosteloos terecht in de sanitaire voorzieningen. Prijs per overnachting en per hut: € 40,00. Een koffer kookgerief is te verkrijgen op aanvraag. Beddengoed zelf meebrengen.

Meersstraat 5 (Parking Oost) – 8530 Harelbeke
T 050 403 256 - ilse.neyt@west-vlaanderen.be - www.west-vlaanderen.be/gavers

Kampeerhut Wervik

Op het recreatief eiland De Balokken in Wervik vind je 2 kampeerhutten. De hutjes situeren zich vlakbij de cafetaria waar je de nodige sanitaire voorzieningen vindt. Beddengoed zelf meebrengen.

Koestraat 63 – 8940 Wervik
T 056 95 24 25 - toerisme@wervik.be - www.wervik.be/toerisme

Ecolodges in de Franse Leiestreek

Ecolodge Sailly sur la Lys

In de buurt van de Leie en de aanmeerplaats vind je de Ecolodge van Sailly sur la Lys. Deze beschikt over een eigen sanitaire ruimte en biedt alle comfort voor een aangename nachtrust.

Rue de la Lys – 62840 Sailly sur la Lys
T 0033 3 21 25 10 68 - contact@lys-sans-frontieres.org - http://boutique.lys-sans-frontieres.org

Ecolodge Haverskerque

Aan de watersportbasis Flandre Lys vind je 3 Ecolodges. Je geniet er van een mooi uitzicht, de rust en het groen langs de oevers van de Leie. Wie hier verblijft, kan tegen een reductietarief een bootje huren.

Base nautique - Impasse route nationale – 59660 Haverskerque
T 0033 3 21 25 10 68 - contact@lys-sans-frontieres.org - http://boutique.lys-sans-frontieres.org

Ecolodge Fiefs

In het dorpscentrum van Fiefs, nabij het gemeentehuis en de kerk, zijn 2 Ecolodges gelegen. De sanitaire ruimtes zijn ondergebracht in een deel van de kerk. Van hieruit kan je een tocht starten naar de bron van de Leie in Lisbourg

Rue de Nédonchel – 62134 Fiefs
T 0033 3 21 25 10 68 - contact@lys-sans-frontieres.org - http://boutique.lys-sans-frontieres.org

Ecolodge Mont-Bernenchon

Twee Ecolodges verwelkomen trekkers en families op de site van Geotopia, het Huis van de Natuur. De locatie bevat heel wat troeven voor een meerdaags verblijf: een infrastructuur die gewijd is aan natuur en observatie van de hemel, een vogelreservaat, wandelpaden in de nabijheid en langs het Canal d'Aire,...

Rue des écoles - 62350 Mont-Bernenchon
T 0033 3 21 25 10 68 - contact@lys-sans-frontieres.org - http://boutique.lys-sans-frontieres.org

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF